x

AUTOGRAM: M.O.R.T.: "Glazba je vrhovni razlog za život"

Članovi benda M.O.R.T. iz Sinja opisuju svoju glazbu kao "rock s primjesama svega - bluesa, funka, metala, punka". Bend postoji više od 15 godina, a čine ga Ivan Katić, Milan Mijač, Bože Blajić i Jakov Male.

2014. godine M.O.R.T.-ovci su bili pobjednici prvog izdanja „RockOff festivala“ novog zvuka u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja sa singlom „Nina“. 2015. godine bili su nominirani za Glazbenu nagradu Porin u kategoriji "Novi izvođač gdine", a njihov album „Tužna kocka“ 2017. bio je nominiran u kategoriji Najbolji album rock glazbe. U rujnu 2018. pokrenuli su crowdfunding kampanju s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za izdavanje novog albuma na engleskom jeziku i, uspjeli! Vjerujemo u njihov uspjeh, podržavamo rad i želimo im svu sreću u proboju na inozemno tržište!

U ovotjednom Autogramu detaljnije su nam opisali stvaralački proces i odnose u bendu. „U bendu je kao i u svakom braku!“, kažu. Ekskluzivno su nam otkrili i da razmišljaju o još jednom novom projektu, te definirali što im znači dobra pjesma: „Dobra pisma je ona, koju kad čuješ, kao da si probao neki novi okus“. 

Tko je još sudjelovao u "Autogramu" pogledajte OVDJE

M.O.R.T. u 60 sekundi

Autogram gledajte od ponedjeljka do petka u 12 sati, subotom i nedjeljom u 12 i 18 sati na CMC televiziji.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.