x

AUTOGRAM: Sara Renar: "Dobra pjesma je ona zbog koje staje vrijeme"

Sara Renar rođena je 8. ožujka 1987., u Zagrebu. Magistrirala je arhitekturu, no napustila je uredski posao kako bi se u potpunosti posvetila glazbenoj karijeri. Njezina se glazba stilski može opisati kao ekperimentalna/indie/pop mješavina suptilnih melodija s elektronskim i kazališnim elementima. Osvojila je više regionalnih nagrada za svoju glazbu i live nastupe.

Dobitnica je 22. Glazbene nagrade Porin za Najbolju žensku vokalnu izvedbu, za pjesmu "Jesen" 2015. godine. Njezin album "Jesen" te je godine bio nominiran i u kategoriji "Najbolji album alternativne glazbe", izdavač Aquarius Records. Godinu ranije, 2014. osvojila je nagradu za najbolju vokalnu izvedbu na festivalu RockOff u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja.

U "Autogramu" pobliže upoznajemo njezin autorski rad i slušamo "Jesen" u remixiranoj verziji. Emisiju gledajte i na CMC televiziji od 8. listopada 2018. (od ponedjeljka do petka u 12 sati, subotom i nedjeljom u 12 i 18 sati).

 

SARA u 60 sekundi:

 

Kroz projekt "Autogram" javnosti predstavljamo nov(ij)u domaću autorsku scenu, kreativce mlađe od 30 godina, ali i ne puno starije od 30 godina. Podržavamo one koji tek dolaze, ali su već do sada svojim pjesmama javnosti dali do znanja da posjeduju originalni i zanimljiv glazbeni izričaj na koji svakako treba računati u budućnosti.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.