Trgovine, trgovački centri i dr.

Glazba pripada autorima koji su je stvorili i ostalim nositeljima prava. Osim prava autora glazbenih djela, na glazbi postoje i prava umjetnika izvođača i prava proizvođača fonograma. Njihova prava također se ostvaruju kolektivno, a u Hrvatskoj ih predstavljaju udruge HUZIP (Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava) i ZAPRAF (Udruga za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava). Suradnjom svih nositelja prava na glazbenim djelima u Hrvatskoj moguće je vrlo jednostavno, kroz Službu HDS ZAMP, doći do svih potrebnih odobrenja za korištenje glazbe. Drugim riječima, naknade za sve nositelje prava za korištenje cjelokupnog svjetskog glazbenog repertoara naplaćuju se u jedinstvenom sustavu i kroz jedinstvenu cijenu.

Za korištenje glazbenih djela u trgovinskim i drugim poslovnim prostorima mjesečna naknada ovisi o veličini poslovnog prostora te koristi li se glazba na otvorenom javnom prostoru, sajmu ili u propagandnom vozilu. Obračun naknade sporazumno je ugovoren s Hrvatskom obrtničkom komorom, a s navedenim sporazumom suglasna je i Hrvatska gospodarska komora.

Pojedinačni ugovor temeljem Općeg ugovora o uvjetima za javno korištenje glazbe možete potpisati u jednoj od naših poslovnica u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku. Kontakte možete pronaći ovdje (Odjel javne izvedbe). 

Sve što trebate napraviti jest on-line prijaviti korištenje glazbe ili nam uz zahtjev za ugovor poslati ispunjenu prijavu stalnog korištenja glazbe. Pripadajuće obrasce potražite u izborniku Dokumenti. 

Informativni izračun naknade možete provjeriti u našem kalkulatoru.


Glazba radi za vas

Glazba dokazano vrlo povoljno utječe na poslovanje uslužnih i trgovinskih objekata. Provjerite kako u trgovačkom objektu od glazbe dobiti maksimum.

Što kažu naši korisnici?

Brojni korisnici glazbe u poslovanju već su se sami uvjerili u prednosti koju mogu ostvariti upotrebom glazbe, investirajući u njezino legalno korištenje. Neki od njih to su svojim izjavama posvjedočili. Pogledajte što kažu neki od naših stalnih korisnika.