Disco klub, noćni klub

Glazba pripada autorima koji su je stvorili i ostalim nositeljima prava. Osim prava autora glazbenih djela, na glazbi postoje i prava umjetnika izvođača i prava proizvođača fonograma. Njihova prava također se ostvaruju kolektivno, a u Hrvatskoj ih predstavljaju udruge HUZIP (Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava) i ZAPRAF (Udruga za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava). Suradnjom svih nositelja prava na glazbenim djelima u Hrvatskoj moguće je vrlo jednostavno, kroz Službu HDS ZAMP, doći do svih potrebnih odobrenja za korištenje glazbe. Drugim riječima, naknade za sve nositelje prava za korištenje cjelokupnog svjetskog glazbenog repertoara naplaćuju se u jedinstvenom sustavu i kroz jedinstvenu cijenu.

Obračun naknade za disco i noćne klubove sporazumno je ugovoren s Hrvatskom obrtničkom komorom i obuhvaća nekoliko parametara (broj radnih dana u mjesecu, kapacitet, cijena ulaznice). Tekst Općeg ugovora za javno korištenje možete pogledati u izborniku Dokumenti, a informativnu jedinstvenu naknadu možete izračunati u našem kalkulatoru.

Pojedinačni ugovor temeljem Općeg ugovora o uvjetima za javno korištenje glazbe sklapa se u jednoj od naših poslovnica u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku. Kontakte možete pronaći ovdje (Odjel javne izvedbe). 

Sve što trebate napraviti jest on-line prijaviti korištenje glazbe ili nam uz zahtjev za ugovor poslati ispunjenu prijavu stalnog korištenja glazbe. Pripadajuće obrasce možete pronaći u izborniku Dokumenti.


Glazba radi za Vas

Glazba je primarna za funkcioniranje objekata poput disco ili noćnog kluba. Provjerite kako u takvom objektu od glazbe dobiti maksimum.

Što kažu naši korisnici?

Brojni korisnici glazbe u poslovanju već su se sami uvjerili u prednosti koju mogu ostvariti upotrebom glazbe, investirajući u njezino legalno korištenje. Neki od njih to su svojim izjavam posvjedočili. Pogledajte što kažu neki od naših stalnih korisnika.