x

Natječaj "BTL"

Temeljem ˝BTL natječaja˝ financiraju se nezavisni projekti u rasponu od tradicionalne, popularne i alternativne glazbe iz naknada koje je služba ZAMP prikupila putem sustava privatnog kopiranja.

Fond sredstava prikupljenih od naknada za prazne medije i uređaje za snimanje iznosio je 450.000 kuna u 2012. godini. U propisanom roku natječaja za 2012. zaprimljen je 91 prijedlog. Pristigle prijedloge obrađivalo je povjerenstvo koje čine Ante Pecotić (predsjednik Povjerenstva), Rajko Suhodolčan i Hrvoje Horvat, uz podršku stručne službe Hrvatskog društva skladatelja.  Povjerenstvo je odabralo i izdvojilo 39 projekta koji su primili novčanu potporu.

Berislav Tonc (Art Scena Zaprešić): “Art Scena Zaprešić je neprofitna udruga, na našim koncertima ne naplaćujemo ulaznice, ali troškovi organizacije naravno postoje. Naš demo-festival najveći je u Zagrebačkoj županiji, i ako se mi ne bismo time bavili, vjerojatno ne bi nitko, te bi cijela jedna scena bila zanemarena. HDS-ova potpora je i s tog aspekta vrlo važna.”

Vladimir Bakarić (Rock Marinfest): “Bez potpore koju HDS putem BTL natječaja dodjeljuje za kulturnoumjetnička događanja i projekte, Rock Marinfesta sigurno ne bi bilo! Veliko hvala u ime djece s posebnom potrebama udruge Bubamara Vinkovci!”

Mario Kovač (CMC festival): “Cilj CMC televizije jest promocija hrvatske glazbe i hrvatskih autora u cijelome svijetu glazbeno-kulturnih manifestacija. putem medija i BTL potpora koju dodjeljuje Hrvatsko društvo skladatelja nam je od iznimnog značaja kako bismo mogli kvalitetno ostvariti zadani cilj.”

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.