x

Matej Meštrović predstavlja spot "Kineska Rapsodija" snimljen u Kini

Matej Meštrović, dobitnik potpore na natječaju "International" Hrvatskog društva skladatelja, nakon senzacionalne turneje po Kini u kojoj su on i Orient Expresto održali 11 koncerata, proputovali 11.000 km, i rasprodali više od 10.000 karata, predstavlja spot "Kineska Rapsodija" snimljen u Kini. 

Turneja je održana u gotovo svim glavnim gradovima kineskih pokrajina te u prestižnim dvoranama: Fuzhou Phoenix Theater, Dongguan culture Weekend Theater, Nanchang Jiangxi Arts Center, Jilin Peoples Grand Theater, Mudanjiang Grand Theater, Yingkou Aluture&Arts Center, Dailan Peopels Culture Club, Beijing Nationa Library Arts Center, Baodings Zhili Gradn Theater, Chongqing Guotai Arts Center. 

Na posebnom koncertu u Shijiazhuang Grand Theater, Meštroviću su se pridružili i vrhunski kineski glazbenici: Tu Shan Xiang - pipa, Zhang Pei -zheng, Bai Yu - erhu, Li Xinxing - violin, Li Yang - piano, koji su svi zajedno izveli Meštrovićevu kompoziciju "Kineska Rapsodija". Taj koncert snimljen je i za kinesku televiziju. 

Matej Meštrović, Kristina Bjelopavlović i Borna Šercar snimili su i 90 minutni talk show za kinesku televiziju tijekom kojega su odgovarali na mnoga pitanja, ne samo vezana uz glazbu nego su predstavili i Hrvatsku zemlju kineskim gledateljima. Čitava turneja odjeknula je fantastično kako u kineskim medijima tako i kod publike, stoga i ne čudi da su Meštrović & Expresto dobili mnoge pozive za nove koncerte po Kini.

Ovim spotom Matej Meštrović najavljuje i spektakularan koncert u Kazalištu Kerempuh, 24.09.2018. pod naslovom "Meštrović & Expresto - After China Show".

Na programu će se naći najpoznatije klasične teme kao i autorske kompozicije Mateja Meštrovića, koji poslijednjih godina bilježi veliki međunarodni ali i domaći uspjeh, te svojim autorskim projektima redovito priređuje koncerte za pamćenje. Uz Meštrovića na klaviru, pridružit će se i Kristina Bjelopavlović Cesar također na klaviru, te Borna Šercar na udaraljkama i bocama.

Meštrović & Expresto ovim programom osvojili su Kinu, te smo uvjereni da će i publika u Zagrebu plesati na koncertu u Kerempuhu. 

U veljači 2018. Matej je bio gost naše sinkOpe. Pročitajte što nam je tada rekao o svom glazbenom putu.

 

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.