x

Matej Meštrović dobitnik potpore na natječaju «International» Hrvatskog društva skladatelja

Na Natječaj koji je bio otvoren od 4. prosinca 2017. do 16. siječnja 2018., a  kojim se podupire aktivnost hrvatskih skladatelja na međunarodnoj glazbenoj sceni ili tržištu pristiglo je 7 prijava od kojih nositelji tri prijavljena projekta nisu zadovoljili formalne uvjete Natječaja.

Sukladno propozicijama Pravilnika za evaluaciju pristiglih projekata i vrednovanja prilikom  odabira uzimani su u obzir sljedeći parametri:

  • profesionalnost i vjerodostojnost zahtjeva vezano za međunarodni i globalni kontekst
  • umjetnički doseg, organizacijsko i financijsko obrazloženje predloženog projekta
  • transparentnost i dobro gospodarenje raspoloživim sredstvima
  • dosadašnji dosezi, ugled i značaj

Stručno povjerenstvo koje čine Tonči Huljić (predsjednik),  Silvije Varga i Tibor Szirovicza u skladu s propozicijama Natječaja odabralo je autorski projekt Mateja Meštrovića – 3 Rapsodije za klavir i orkestar kojem će dodijeliti financijsku potporu u iznosu od 150.000,00 kn.

Riječ je o projektu koji obuhvaća snimanje sa Zagrebačkom filharmonijom, koncertnu promociju u Hrvatskoj, ali i u SAD-u u prestižnoj dvorani Carnegie Hall, objavljivanje i distribuciju snimljenog materijala na svim digitalnim platformama  u svijetu u izdanju PARMA Recordings i u suradnji s NAXOS America. Stručno povjerenstvo je zaključilo kako ovaj projekt svojim umjetničkim i profesionalno predstavljenim materijalom može doprinijeti promociji glazbenog stvaralaštva hrvatskih autora na međunarodnoj sceni, a ujedno ostvariti i prepoznatljivost Hrvatske, njezine kulture, glazbe i identiteta.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.