Matej Meštrović predstavlja spot "Kineska Rapsodija" snimljen u Kini

Matej Meštrović, dobitnik potpore na natječaju "International" Hrvatskog društva skladatelja, nakon senzacionalne turneje po Kini u kojoj su on i Orient Expresto održali 11 koncerata, proputovali 11.000 km, i rasprodali više od 10.000 karata, predstavlja spot "Kineska Rapsodija" snimljen u Kini. 

Turneja je održana u gotovo svim glavnim gradovima kineskih pokrajina te u prestižnim dvoranama: Fuzhou Phoenix Theater, Dongguan culture Weekend Theater, Nanchang Jiangxi Arts Center, Jilin Peoples Grand Theater, Mudanjiang Grand Theater, Yingkou Aluture&Arts Center, Dailan Peopels Culture Club, Beijing Nationa Library Arts Center, Baodings Zhili Gradn Theater, Chongqing Guotai Arts Center. 

Na posebnom koncertu u Shijiazhuang Grand Theater, Meštroviću su se pridružili i vrhunski kineski glazbenici: Tu Shan Xiang - pipa, Zhang Pei -zheng, Bai Yu - erhu, Li Xinxing - violin, Li Yang - piano, koji su svi zajedno izveli Meštrovićevu kompoziciju "Kineska Rapsodija". Taj koncert snimljen je i za kinesku televiziju. 

Matej Meštrović, Kristina Bjelopavlović i Borna Šercar snimili su i 90 minutni talk show za kinesku televiziju tijekom kojega su odgovarali na mnoga pitanja, ne samo vezana uz glazbu nego su predstavili i Hrvatsku zemlju kineskim gledateljima. Čitava turneja odjeknula je fantastično kako u kineskim medijima tako i kod publike, stoga i ne čudi da su Meštrović & Expresto dobili mnoge pozive za nove koncerte po Kini.

Ovim spotom Matej Meštrović najavljuje i spektakularan koncert u Kazalištu Kerempuh, 24.09.2018. pod naslovom "Meštrović & Expresto - After China Show".

Na programu će se naći najpoznatije klasične teme kao i autorske kompozicije Mateja Meštrovića, koji poslijednjih godina bilježi veliki međunarodni ali i domaći uspjeh, te svojim autorskim projektima redovito priređuje koncerte za pamćenje. Uz Meštrovića na klaviru, pridružit će se i Kristina Bjelopavlović Cesar također na klaviru, te Borna Šercar na udaraljkama i bocama.

Meštrović & Expresto ovim programom osvojili su Kinu, te smo uvjereni da će i publika u Zagrebu plesati na koncertu u Kerempuhu. 

U veljači 2018. Matej je bio gost naše sinkOpe. Pročitajte što nam je tada rekao o svom glazbenom putu.