Glazba radi za Vas, koristite je legalno

COVID - 19: ZAMPove mjere za poslovne korisnike

NOVO: popusti za ugostitelje i uslužne djelatnosti produljuju se do 31.12.2020.

ZAMP-ove mjere za ugostitelje i uslužne djelatnosti:

10 % popusta na mjesečne paušalne naknade za mehaničko korištenje glazbe za razdoblje 01.06. do 31.12.2020.
10 % popusta na sve naknade za koncerte i priredbe od ukidanja mjera Stožera civilne zaštite RH do 31.12.2020.

 0 kn naplate za razdoblje u ožujku u kojem nisu poslovali;
popust od 50 % za prva 2 tjedna ožujka u kojima se radilo otežano,
0 kn naplate za travanj,
0 kn naplate za razdoblje od početka svibnja do ukidanja mjera,
popust od 25 % za razdoblje od ukidanja mjera do kraja svibnja

Objekti oštećeni potresom s područja Zagreba kojima je onemogućen rad u potpunosti su oslobođeni plaćanja.

VIŠE INFORMACIJA PROČITAJTE OVDJE


Mnogi su ugostiteljski objekti, hoteli, restorani, trgovine, tvornice i uredi itd. uvidjeli da je i glazba za klijente, goste i zaposlenike jedan od načina unaprjeđenja poslovanja. Glazba je danas oko nas prisutna u puno oblika. Evo samo nekoliko primjera: izvođači je u klubovima, restoranima i ugostiteljskim objektima izvode u živo; u barovima, restoranima ili dućanima javlja se kao pozadinska glazba za stvaranje atmosfere; tvrtke je koriste na poslovnim telefonima, u uredima ili čekaonicama.

Glazba se često koristi za stvaranje prave atmosfere, posebice u restoranima, ugostiteljskim objektima, trgovinama i hotelima. Glazba također utječe na ponašanje gosta, posjetitelja ili klijenta. Želite li doznati više o tome kako glazba radi za vaše poslovanje, pogledajte rezultate nekih istraživanja razvrstanih prema kategorijama u gornjem izborniku.

Ukoliko već koristite glazbu u svojem poslovanju ili je u skoroj budućnosti planirate koristiti, ispunite zakonske obveze i pribavite potrebno odobrenje HDS ZAMP-a koje omogućava legalan pristup gotovo cjelokupnom svjetskom glazbenom repertoaru.


Anketa: Ugostitelji bi prije lokal bez novina nego bez glazbe

Služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja naručila je istraživanje stavova hrvatskih ugostitelja o razini kvalitete međusobnog poslovnog odnosa. Istraživanjem se željelo ispitati zadovoljstvo ugostitelja uslugom koju služba pruža, doznati stav o naknadi za korištenje glazbe ali i prikupiti sugestije kojima bi se poslovanje moglo poboljšati. Istraživanje je provedeno metodom telefonske ankete na 1026 predstavnika ugostitelja iz sve 21 županije.

Ciljana skupina bili su ugostitelji koji redovno podmiruju naknade za korištenje glazbe u svojim objektima. U pogledu poslovnog odnosa ugostitelja i HDS ZAMP-a većina ispitanih je zadovoljna brzinom i kvalitetom usluge te ljubaznošću i dostupnošću djelatnika. Svoj odnos sa službom za zaštitu autorskih muzičkih prava ocijenili su ekvivalentom čvrste školske četvorke.

Detaljnije informacije o samoj anketi kao i infografiku potražite na slijedećem linku.