x

Informirajte se o najnovijim aktivnostima HDS ZAMP-a, te glazbenim događanjima.

Newsletter - listopad 2014.

 

Potpisani ugovori sa servisima YouTube i Google Play Music

HDS ZAMP potpisao je dva važna ugovora – od sada i autori zarađuju od reklama prikazanih na svojim YouTube spotovima, a ljubitelji glazbe imaju legalan pristup kolekciji od preko 25 milijuna pjesama putem Google Play Music servisa. O značaju i važnosti ovih ugovora popričali smo s Nenadom Marčecom, direktorom HDS ZAMP-a.

Međunarodna autorska kreativna konferencija MAKK 2014

HDS ZAMP glavni je partner druge Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK 2014. koja će se pod sloganom "Kulturne i kreativne industrije - pokretači gospodarstva" održati od 19. do 21. studenog u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb. Više o programu i prijavama možete pročitati ovdje.

Akcija „Glazbom reci stop maltretiranju“ – HDS ZAMP donirao instrumente

Učenici Glazbene škole Vatroslava Lisinskog iz Bjelovara pobjednici su akcije „Glazbom reci stop maltretiranju“ koju je organizirala Antena Zagreb, a HDS ZAMP donirao je glazbene istrumente pobjednicima. Više o akciji pročitajte ovdje.

Anketa: ugostitelji bi radije lokal bez novina nego bez glazbe

Anketa provedena među 1026 predstavnika ugostitelja iz cijele Hrvatske pokazala je kako su ugostitelji uglavnom zadovoljni uslugom HDS ZAMP-a te kako glazba itekako pozitivno utječe na njihovo poslovanje. Više o anketi pročitajte ovdje.

Otvoren BTL natječaj!

Natječaj „BTL“ kojim Hrvatsko društvo skladatelja stimulira manifestacije i stvaralaštvo s područja popularne glazbe otvoren je do 26. studenog 2014. Više o fondu i uvjetima prijave pročitajte ovdje.

Nova emisija „Glas autora“ na Radiju 101

Svakog radnog dana, od 15:10 sati, u programu Radija 101 slušajte emisiju "Glas autora" nastalu u suradnji sa stručnom službom ZAMP i Hrvatskim društvom skladatelja. Sve dosad emitirane emisije dostupne su na našem Soundcloud kanalu.

Druga sezona emisije „Tjedan autora“

Novu sezonu emisije „Tjedan autora“ nastalu u suradnji sa CMC televizijom otvorio je poznati zadarski autor i izvođač, Mladen Grdović. Pred nama su gostovanja i drugih eminentnih domaćih autora koji će govoriti o svom radu, inspiraciji i zaštiti autorskih prava.

Projekti Hrvatskog društva skladatelja idu punom parom...

Doznali smo 23 sudionika 62. Zagrebačkog festivala, najavljujemo veliko finale RockOff festivala, uživali smo u festivalu Jazz.hr/jesen, slavimo 50. rođendan Zagrebačke škole šansone...

 

 
 

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.