x

Informirajte se o najnovijim aktivnostima HDS ZAMP-a, te glazbenim događanjima.

Servis Google Play Music od sada i u Hrvatskoj!

HDS ZAMP sa zadovoljstvom objavljuje da je zaključio i potpisao ugovor o licenciranju glazbe s još jednim poznatim svjetskim servisom za streaming glazbe, Google Play Music-om! Sada je Googleov servis najnoviji u nizu velikih svjetskih online glazbenih servisa prisutnih na teritoriju Hrvatske, nakon Rdio-a i Deezera.

U tjednu kada je potpisan i ugovor s YouTube-om kojim se autorima omogućava ostvarivanje prihoda od YouTube-a u Hrvatskoj, dolazak ovog velikog glazbenog servisa predstavlja još jedan veliki korak naprijed, kako za autore, tako i za ljubitelje glazbe u Hrvatskoj. Google Play je dosad bio dostupan u 34 zemlje a od sada u još 10 njih.

„Ovo je zaista velika stvar za sve uključene u lanac glazbene proizvodnje a posebno za naše članove. Ponosni smo što je upravo HDS ZAMP bio glavni partner u pregovorima oko dolaska Google Play Musica u regiju. Uz već postojeće servise, ljubitelji glazbe će sada moći uživati u još bogatijoj legalnoj ponudi online glazbe“, izjavio je Nenad Marčec, glavni direktor HDS ZAMP-a.

„Iznimno smo zadovoljni priključivanjem HDS ZAMP-a u našu obitelj autorskih društava i partnera koji su sudjelovali u dovođenju Google Play Musica u Hrvatsku. Radujemo se daljnjoj suradnji s HDS ZAMP-om i ostalim autorskim društvima, na dobrobit konzumenata glazbe, ali i kreativne zajednice koja će za svoj autorski rad ostvariti fer i pravednu naknadu“, izjavila je Victoria Campoamor, voditeljica glazbenih partnerstava Google Play Musica za Europu, Bliski Istok i Afriku.

Glazba putem Google Play Music servisa bit će dostupna korisnicima web, Android i iOs platformi, a više od 25 milijuna pjesama moći će se kupiti ili streamati. Hrvatski korisnici pridružit će se Google korisnicima širom svijeta koji svoju glazbenu kolekciju mogu pohraniti u cloud, kreirati posebne playliste i radio stanice te u glazbi uživati sa svog telefona, tableta ili računala, online i offline. Po podacima IFPI-a, Google Play Music je najbrže rastući pretplatnički glazbeni servis u 2013.  Svi oni zasad imaju ukupno oko 28 milijuna pretplatnika – što znači da je još mnogo prostora za rast i optimizam. Prošle je godine prihod od streaming servisa u svijetu rastao za čak 50 posto, i iznosio više od 1 milijardu USD.

Na predstojećoj Međunarodnoj autorskoj kreativnoj konferenciji MAKK 2014 koja će se od 19. do 21. studenog održati u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb, na rasporedu je i posebna prezentacija "Let the Google Music Play" Victorije Campoamor koja će domaćoj publici predstaviti servis i njegove značajke. Prijaviti se još uvijek možete na linku.

Više o novom servisu na službenim web stranicama Google Play Music.

Na slici slijeva nadesno Thomas Breslin, Sami Valkonen (Google Play); Nenad Marčec (HDS ZAMP); Victoria Campoamor (Google Play); Darko Staničić, Mario Vukoja (HDS ZAMP)

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.