x

Informirajte se o najnovijim aktivnostima HDS ZAMP-a, te glazbenim događanjima.

HDS ZAMP i YouTube sklopili ugovor za glazbeni sadržaj

YouTube i HDS ZAMP, stručna služba Hrvatskog društva skladatelja - Zaštita autorskih muzičkih prava, objavljuju da su sklopili ugovor koji će hrvatskim i inozemnim glazbenim stvarateljima, skladateljima i nositeljima prava koje zastupa HDS ZAMP omogućiti prihode od YouTubea u Hrvatskoj.

HDS ZAMP-ovim članovima i nositeljima prava plaćat će se naknada nakon što njihova glazba generira prihod od reklama prikazanih prije ili unutar nekog video sadržaja. 

“S ovim novim izvorom prihoda naši članovi profitirat će i u financijskom smislu od korištenja njihovih djela u audiovizualnim i glazbenim video sadržajima na servisu YouTube u Hrvatskoj. Sklapanje ugovora s YouTubeom je prekretnica koja otvara nove mogućnosti našim članovima”, kaže Nenad Marčec, glavni direktor HDS ZAMPa.

“Izuzetno smo zadovoljni postizanjem dogovora s HDS ZAMP-om i njegovim članovima. To će potaknuti stvaranje hrvatskog sadržaja na našem servisu, i omogućiti glazbenim umjetnicima, skladateljima i autorima da prime naknadu za videa na YouTubeu”, rekla je Gudrun Schweppe, voditeljica odjela za glazbene licence EMEA. “To je također velik dobitak za YouTube zajednicu, kojoj slušanje glazbe i otkrivanje novih glazbenika kroz YouTube predstavlja važan dio korištenja interneta.”

Na slici slijeva nadesno Mario Vukoja (voditelj Sektora javnog priopćavanja); Jeannette Dietrich (pravna savjetnica Google / You Tube); Nenad Marčec (glavni direktor HDS ZAMP); Marion Koenig (manager partnerstava za sadržaj, You Tube Music); Darko Staničić (pravnik, Sektor javnog priopćavanja HDS ZAMP)

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.