x

Informirajte se o najnovijim aktivnostima HDS ZAMP-a, te glazbenim događanjima.

Međunarodna autorska kreativna konferencija MAKK 2014

Institut hrvatske glazbe, Hrvatsko društvo za autorsko pravo (HDAP-ALAI) i udruga Adria MC (Adria Music Conference) ove godine organiziraju drugu Međunarodnu autorsku kreativnu konferenciju koja će se od 19. do 21. studenog 2014. održati u Zagrebu.

Partneri konferencije ove će godine biti udruge autora i kreativaca, kao i one koje štite autorska prava i interese kao što su Hrvatsko društvo skladatelja i njegova stručna služba ZAMP, Hrvatska Glazbena Unija, Hrvatska Diskografska Udruga, Društvo Hrvatskih Filmskih Redatelja i ostale.

Prošlogodišnja, prva konferencija imala je odličan odjek u općoj i stručnoj javnosti: uz sudjelovanje brojnih uglednih stručnjaka s područja autorskog prava, konferencija je ponudila niz zanimljivih predavanja i panela o temama iz djelokruga rada kulturnih i  kreativnih industrija. I za ovu godinu ponudit ćemo jednako jak program: budući da je glavno pitanje konferencije doprinos hrvatskih kulturnih i kreativnih industrija gospodarstvu zemlje, u goste smo pozvali strane i domaće eksperte koji će statistikama, studijama ali i konkretnim primjerima i raspravama ukazati na važnost kulture i pojedinaca koji je stvaraju – u širem, makroekonomskom kontekstu.

Sudjelovanje na konferenciji zasad su od inozemnih predavača potvrdili g. Andrea di Carlo, zamjenik ravnatelja OHIM-a, Europskog ureda za usklađivanje na unutarnjem tržištu; g. Blaise Mistler, direktor institucionalnih odnosa SACEM-a, francuskog društva za zaštitu autorskih glazbenih prava; gđa. Victoria Campoamor, voditeljica partnerstava za Europu, Bliski Istok i Afriku pri servisu Google Play Music; vrhunski svjetski stručnjak za područje autorskih prava prof. Jan Rosen (Sveučilište u Stockholmu, Švedska) te još jedan međunarodno priznati ekspert, savjetnik WIPO i IIPA dr. Mihály Ficsor.

 Uz njih, na konferenciji će sudjelovati i brojni poznati domaći pravni i drugi stručnjaci, te autori – glazbenici, filmaši, književnici, novinari i mnogi drugi.

Više o tome kako sudjelovati na MAKK na www.ihg.hr

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.