x

Informirajte se o najnovijim aktivnostima HDS ZAMP-a, te glazbenim događanjima.

Bogati program 31. MBZ-a u 60-oj obljetnici postojanja

Muzički biennale Zagreb, ključni festival suvremene glazbe u Hrvatskoj, ove godine kreće u svom redovnom terminu, međutim 60. rođendan jednog od najvažnijih međunarodnih festivala suvremene glazbe proteći će u nešto drugačijem obliku.
Pandemija koronavirusa i potresi koji su pogodili Hrvatsku izmijenili su desetljetnu tradiciju MBZ-a, no organizatori su ustrajni u tome da publici ponude najaktualniju suvremenu glazbu kao i dosad. Ovogodišnji Muzički biennale Zagreb (MBZ) održat će se u četiri bloka od travnja do rujna ove godine – Furioso!, Shifting, Le sacre de l´été i Celebration!. Njegovo 31. izdanje bit će o 60. godini toga festivala poklon publici unatoč okolnostima i s bogatim programom suvremene glazbe objedinjenim pod nazivom - (Re)konstrukcija – Continuum. Cjelokupni program pogledajte ovdje.

Palicu umjetničke ravnateljice Muzičkog biennala Zagreb od ove godine je preuzela mlada i uspješna hrvatska skladateljica s bečkom adresom – Margareta Ferek-Petrić. Pred njom je bio naporan posao i program MBZ-a kreirala je u do sada ne doživljenim uvjetima. Međutim, njeni znanje i kreativnost bili su ključni da Muzički biennale Zagreb svoje jubilarno izdanje održi upravo onako kako zaslužuje – u proslavi!
Publika svih godišta moći će uživati u MBZ-u na raznim gradskim lokacijama, kao i u online formatu. Dijeljenjem na četiri dijela, odnosno bloka, nadamo se omogućiti nesmetano i sigurno održavanje festivala unatoč mjerama usred pandemije i unatoč posljedicama potresa“, istaknula je umjetnička ravnateljica.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.