x

Informirajte se o najnovijim aktivnostima HDS ZAMP-a, te glazbenim događanjima.

Festival „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“ u Vukovaru

Festival SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ, kojem smo i ove godine partneri, proteklog je vikenda (3. – 5. svibnja) unatoč kišnom vremenu obasjao Vukovar.

Više od 1000 sudionika, umjetnika, glazbenika, predstavnika najzanimljivijih manifestacija i atrakcija iz svih krajeva Hrvatske, ali i susjednih zemalja, sudjelovalo je u ovogodišnjem programu jedinstvenog i jedinog hrvatskog festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija. Ovogodišnji su program obogatili nastupi velikih hrvatskih glazbenika Prljavog kazališta, Jure Stublića i grupe Film, Jurice Pađena i Aerodroma, Miroslava Škore, etno bendova Kries i Lipe, ali i dječjeg zbora Vukovarski Golubići te dječje predstave u suradnji s Ogulinskim festivalom bajke. Iznenađenje je bio i poseban program uličnih zabavljača i svirača, te brojni nastupi plesnih klubova, uz plesne točke u kojima je sudjelovalo preko 160 sjajnih plesača.

Šetnjom Vukovarom, više od 10.000 posjetitelja, doživjelo je dio atmosfere pojedinih turističkih manifestacija koje se tijekom godine održavaju u različitim dijelovima Hrvatske. Pozitivne vibracije i odlična atmosfera uz atraktivne programe,  pretvorili su Vukovar u mjesto susreta različitih kultura, gastronomije i zabave, čuvajući i prezentirajući najbolje od hrvatske zaštićene nematerijalne kulturne baštine, povezujući Hrvate iz domovinske i iseljene Hrvatske, uz prezentaciju kulturne baštine nacionalnih manjina, ali i susjednih država.

Naš je Festival ove godine nadmašio sva očekivanja sa svim svojim aktivnostima i rekodnom posjetom. Ponosan sam da mogu kazati da ovaj Festival istinski potiče i poziva na zajedništvo ne samo u gradu Vukovaru, već i u cijeloj Lijepoj našoj“, kazao je ponosno Zadranin Aleksandar Kovačević, autor projekta SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ i producent festivala. 

U organizacijskom timu Festivala, uz veliku podršku iz Grada Vukovara, ključnu su ulogu imali producenti agencije Organizatori bez granica, koji su ovaj Festival doveli u Vukovar, te nisu skrivali ponos i oduševljenje. „Presretan sam i preponosan. Ne mogu izraziti tu emociju koja je vladala ova tri puna dana u Vukovaru. Pjesma, ples, veselje, grad je bio prepun dobrih vibracija. Vukovar to zaslužuje! Vidimo se u Vukovaru u svibnju 2020. s još raskošnijim programom Festivala SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“, zaključio je Silvije Šimac, izvršni producent Festivala, iz agencije Organizatori bez granica.

Atmosferu s festivala pogledajte u galeriji.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.