x

Informirajte se o najnovijim aktivnostima HDS ZAMP-a, te glazbenim događanjima.

Iz prve ruke: velik interes i korisni savjeti o medijima

Prepuna dvorana Hrvatskog društva skladatelja u Berislavićevoj ugostila je treće izdanje tribine „Iz prve ruke“ koja se ovog puta bavila pitanjem medija, točnije kako doći u medije i ostati tamo.

Tribina je ugostila Danijelu-Anu Morić (Tportal), Zrinku Kunić (Muzika.hr), Nenada Blažica (Otvoreni radio) i Alena Balena (Yammat.fm) koji su, svatko iz vlastite perspektive, mladim autorima i glazbenicima podijelili korisna iskustva i savjete vezane za medijsko predstavljanje njihovog stvaralaštva.

„Ono što vam treba je priča! Nije dovoljno samo napisati „objavljen novi singl“ ili „snimljen novi videospot“, sve to potrebno je upakirati u jednu zanimljivu priču koja će odskakati od ostalih primljenih objava u inboxu“, jednoglasno su zaključile Morić i Kunić, dok su Balen i Blažic približili način funkcioniranja radijskih postaja i prezentiranje nove glazbe, pogotovo kod mladih, nezavisnih glazbenika.

Najbolji način za kontaktiranje medija i novinara je e-mail, sa zanimljivim subjectom i konciznim tijelom poruke, a stalno zatrpavanje nerelevantnim sadržajem i neprestane telefonske provjere mogu imati suprotan efekt, naglasili su predavači dodavši kako će dobar odaziv fanova benda na društvenim mrežama najvjerojatnije imati i dobar odaziv na objave na portalu. „Neka vam ne bude teško sjesti u automobil, čak i o vlastitom trošku, i zaputiti se na mini gostovanja po lokalnim radijskim postajama te na taj način predstavljati svoje nove radove. To je dugoročno dobar put prema uspjehu kojeg su prošli i neka od najvećih imena domaće glazbe!“, zaključeno je.

„Točka na i“ bila su brojna pitanja iz publike, a nakon tribine, mnogi glazbenici iskoristili su svoju priliku i osobno se upoznati s predavačima, razmijeniti kontakte i predstaviti im svoje stvaralaštvo.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.