x

Informirajte se o najnovijim aktivnostima HDS ZAMP-a, te glazbenim događanjima.

24. Melodije hrvatskog juga, Opuzen 2017.

„Melodije hrvatskog juga, Opuzen 2017“ po 24. put će uveličati tamošnje Opuzensko lito pa će tako u petak, 11. kolovoza, na opuzenskoj Pjaci od 21.00 sat nastupiti 25 izvođača s prijavljenim skladbama, koje je stručni ocjenjivački sud pomno odabrao.

Za autore i izvođače predviđene su po tri nagrade stručnog ocjenjivačkog suda i tri nagrade publike, a tu je i nagrada za najboljeg debitanta, za najbolje stihove, te Grand Prix festivala.
Na festivalu ne zaboravljaju ni one koji su dali poseban doprinos hrvatskoj glazbenoj kulturi, a to priznanje će ove godine, kako nam je rekao umjetnički ravnatelj festivala Želimir Škarpona, biti uručeno „velikanu dalmatinske pisme“ Đorđiju Peruzoviću.
Festival će s ponosom dodijeliti i nagradu Vinko Coce za najbolju pjesmu pisanu u dalmatinskom izričaju, nagradu koja se od njegove smrti dodjeljuje u čast tog velikog tenora dalmatinske pjesme.

Želimir Škarpona je i, ispred organizatora festivala, pozvao sve koji vole mediteransku glazbu, koju ovaj festival njeguje, da dođu u Opuzen i uživaju“. „Pjaca je puna svake godine, vjerujemo da će tako biti i ove, kao i da će publika ponovno biti zadovoljna“.

Festival Melodije hrvatskog juga, Opuzen već je ranijih godina iznjedrio mnoge dobre pjesme i izvođače te je svakako jedno od najznačajnijih tamošnjih kulturnih i turističkih događaja. Hrvatsko društvo skladatelja i ove mu je godine ponosni partner koji mu je temeljem Natječaja BTL dodijelio financijsku potporu.  

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.