x

Informirajte se o najnovijim aktivnostima HDS ZAMP-a, te glazbenim događanjima.

HDS ZAMP partner Aj Cha festivala posvećenog Dinu Dvorniku + infografika Legenda u brojkama

Glazba Dina Dvornika i danas, više od četvrt stoljeća od objave debitantskog albuma „Dino Dvornik“ i 9 godina od njegove smrti, nastavlja privlačiti nove generacije slušatelja i publike. Velik dio njih okupit će se u Splitu, od 18. do 20. kolovoza na manifestaciji „Aj Cha – festival za našeg Dina!“. Brojni nastupi DJ-a i mladih bendova kulminirat će velikim koncertom Dinovih prijatelja, „splitske dice“ Marijana Bana i Nene Belana, uz službeni tribute bend, Nikolu Marjanovića, Jinxe, Songkillerse i razne goste iznenađenja.

Hrvatsko društvo skladatelja sa svojom stručnom službom ZAMP s ponosom je podržalo ideju i realizaciju festivala u spomen na prerano preminulog glazbenika za čijih je 158 evidentiranih djela HDS ZAMP prikuplja podatke o izvođenjima i isplaćivao autorsku naknadu.

Za života, Dvornik je bio neobično produktivan umjetnik koji je rado surađivao s brojnim kolegama, a iza takvih suradnji ostali su vječni hitovi poput „Jače, manijače“, „Zašto praviš slona od mene“, „Ti si mi u mislima“, „Nadahnuće“ i brojni drugi. U posebnoj infografici pripremili smo vam pregled Dinovog autorskog učinka temeljem službenih podataka HDS ZAMP-a – koje su se pjesme najviše „vrtile“ u domaćem eteru, koje radijske postaje najviše vole Dvornika, u kojim je zemljama Europe najpopularniji, s kojim je autorima najčešće surađivao te kojih 7 obrada Dinovih hitova morate poslušati!

Više o festivalu saznajte na službenoj Facebook stranici

INFOGRAFIKA "Dino Dvornik - legenda u brojkama" (klik za uvećanje):

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.