x

Informirajte se o najnovijim aktivnostima HDS ZAMP-a, te glazbenim događanjima.

HDS ZAMP partner jubilarnog Motovun Film Festivala

HDS ZAMP partner je ovogodišnjeg, jubilarnog 20. Motovun Film Festivala i posebnog „live act soundtracka“ projekta Mr. Lee & IvaneSky.

Naime, ovaj glazbeno-bračni dvojac sa svojim pratećim bendom priprema živi soundtrack koji će pratiti projekciju filma „Tuvalu“ njemačkog redatelja Veita Helmera.

Stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja ponosan je partner projekta koji istražuje i proširuje granice autorstva istovremeno poštujući inicijalnu ideju i integritet glazbenog i vizualnog djela. Riječ je o jedinstvenom multimedijalnom projektu koji, između ostalog, u fokus stavlja i publiku kao „autore u realnom vremenu“ naglašavajući improvizaciju kao autorski element.

„Tuvalu“ koji priziva nijeme filmove s početka 20. stoljeća, pokazao se savršenim za ovaj glazbeni eksperiment na kojem će se Mrletu i Ivanki na sceni pridružiti i njihovi glazbeni kolege: Dražen Baljak, Vlado Simčić Vava, Ivan Valušek, Ivan Bojčić Bin i Matej Zec.

Unutar spomenutog live act soundtracka koristit će se autorska glazba s nadolazećeg albuma i projekta "SAILOR" te zvučne instalacije "galon boca s gudalom" i "galon boca s vodom" na kojima će se moći priključiti i publika! „Želja nam je uključiti i publiku da zajedno s nama svira uz film i tako doprinese specifičnoj atmosferi. S publikom će taj performans biti prikladno zaokružen kao jedna zanimljiva interaktivna cjelina“ najavljuje Mrle.

Ovogodišnje izdanje motovunskog festivala ugostit će, između ostalog, i svjetsku premijeru filma "Glasnije od oružja". Riječ je o dokumentarcu Miroslava Sikavice o hrvatskim domoljubnim pjesmama iz vremena Domovinskog rata, a film donosi detaljno istraživanje hrvatske glazbe devedesetih o kojoj govore brojni tadašnji akteri i autori poput Josipe LisacZrinka TutićaJasenka HoureVere Svobode, Pere Galića, Ante Perkovića i mnogih drugih.

Više o festivalu saznajte ovdje.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.