x

Informirajte se o najnovijim aktivnostima HDS ZAMP-a, te glazbenim događanjima.

Održan Dan otvorenih vrata HDS ZAMP-a

Povodom Svjetskog dana intelektualnog vlasništva, 26. travnja, zagrebačka poslovnica HDS ZAMP-a otvorila je svoja vrata zainteresiranima za upoznavanje sa sustavom kolektivne zaštite i poslovanjem stručne službe Hrvatskog društva skladatelja.

Za početak, predstavnice HDS ZAMP-a održali su kratku prezentaciju pod nazivom „Putovanje pjesme od njezina nastanka do autorskog honorara“ kojom su predstavili funkcioniranje društva za kolektivno ostvarivanje prava, njegovu strukturu i zadaću davši odgovor na pitanje "čemu točno taj ZAMP služi?!". Okupljenima se obratio i zadarski autor Saša Miočić ponudivši vlastito iskustvo s HDS ZAMP-om i referentima Odjela članstva: "ZAMP odrađuje ono što ja ne trebam i tako mi omogućuje da se u miru posvetim svojoj glazbi i svom radu".


Nakon prezentacije, krenulo se na kratki obilazak kojim se slijedilo put jedne pjesme - od prve prijave u Odjelu članstva preko Sektora za javno priopćavanje koji registrira njeno javno izvođenje, pa sve do Sektora dokumentacije i distribucije koji temeljem prikupljenih podataka obračunava autorsku naknadu i isplaćuje je na račune autora.

Posjetitelji Dana otvorenih vrata HDS ZAMP-a iz prve ruke su se uvjerili u slogan "Glazba daje vrijednost životu, a mi dajemo vrijednost glazbi", a bez obzira na ovakve manifestacije, služba je na raspolaganju svakim radnim danom u Heinzelovoj 62A, od 8 do 16 sati te na Internetu, društvenim mrežama, preko weba, maila, faxa i telefona.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.