x

Informirajte se o najnovijim aktivnostima HDS ZAMP-a, te glazbenim događanjima.

HDS ZAMP na Tjednu Porina u Splitu

Aktualni Tjedan Porina u Splitu nudi nekoliko zanimljivih događanja kojima HDS ZAMP podržava autorski rad i ideju njegove zaštite.

Već u srijedu, 15. ožujka, u 20 sati u splitskom GKM-u, na rasporedu je scensko-radiofonski projekt ‘Gdje povlačiš crtu?’ koji se u Splitu realizira uz potporu HDS ZAMP-a. Tom će prilikom Sara Renar s brojnim suradnicima propitkivati granice na individualnom i na društvenom nivou, kako u glazbi, tako i u širem socijalnom kontekstu.

Na dan dodjele Porina, u petak, 17. ožujka, hotel Cornaro bit će domaćin dviju panel diskusija HDS ZAMP-a - u 11 sati održat će se susret s poslovnim korisnicima glazbe iz Splitsko-dalmatinske županije, a u 14 sati održat će se skup pod nazivom "Tradicijska glazba, pravna regulativa i naplata autorskih prava“ namijenjen predstavnicima KUD-ova, klapa, folklornih ansambala, zapisivačima, aranžerima i koreografima tradicijskih djela.

Na skupu će biti riječi o autorskopravnoj regulativi tradicijske glazbe, naplati autorskih naknada za izvođenje tradicijske glazbe te odredbama ugovora između HDS ZAMP-a i Hrvatskog sabora kulture kojim se uređuje poslovni odnos s KUD-ovima, organizatorima priredbi.

Ulaz na panel diskusije u hotelu Cornaro je slobodan – veselimo se vašem sudjelovanju!

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.