x

Informirajte se o najnovijim aktivnostima HDS ZAMP-a, te glazbenim događanjima.

Skup Tradicijska glazba i naplata autorskih naknada u Splitu, 17.3.

Nakon uspješnog zagrebačkog susreta s obrađivačima tradicijske glazbe i predstavnicima KUD-ova, skup "Tradicijska glazba, pravna regulativa i naplata autorskih naknada" održat će se i u Splitu, 17. ožujka u hotelu Cornaro (Sinjska 6), s početkom u 14 sati.

Susret se održava u tjednu u kojem će Split ugostiti 24. izdanje glazbene nagrade Porin, a namijenjen je predstavnicima KUD-ova, klapa, folklornih ansambala, zapisivačima, aranžerima i koreografima tradicijskih djela.

Na skupu će biti riječi o autorskopravnoj regulativi tradicijske glazbe, naplati autorskih naknada za izvođenje tradicijske glazbe te odredbama ugovora između HDS ZAMP-a i Hrvatskog sabora kulture kojim se uređuje poslovni odnos s KUD-ovima, organizatorima priredbi.

Ususret skupu, nije naodmet ponoviti: HDS ZAMP ne naplaćuje KUD-ovima izvođenje izvorne tradicijske glazbe. Izvedba tradicijskih djela koja su pak autorski obrađena naplaćuje se sukladno novom sporazumu s Hrvatskim saborom kulture. Prikupljene naknade HDS ZAMP prosljeđuje aranžerima i koreografima spomenutih djela.

Predstavnici HDS ZAMP-a će, nakon uvodnih izlaganja, biti na raspolaganju za sva pitanja i raspravu - veselimo se Vašem sudjelovanju!

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.