x

Informirajte se o najnovijim aktivnostima HDS ZAMP-a, te glazbenim događanjima.

Susret s korisnicima u Požegi

U sklopu našeg projekta „Susreti s korisnicima“ boravili smo u Požegi u društvu našeg člana Veljka Škorvage. U prostorima Hrvatske gospodarske komore u Požegi razgovarali smo s tamošnjim korisnicima glazbe u poslovanju, vlasnicima lokala, restorana, klubova, malih hotela i ostalih ugostiteljskih objekata.

Veljko Škorvaga tom je prilikom okupljene uputio u rad autora, vrijeme potrebno za stvaranje, a onda i snimanje pjesama, s radom autorskih društava i globalnom suradnjom. Posebno ih je uputio i na činjenicu da autori kroz svoje društvo zajedno rješavaju svoje probleme i jasno artikuliraju svoje potrebe i očekivanja od službe ZAMP.

Korisnike smo informirali o kolektivnom sustavu ostvarivanja prava koji je most između autora i korisnika njihovih djela, a s obzirom da onima koji djela žele koristiti omogućava da na jednostavan i ekonomičan način na jednom mjestu pribave sve potrebne licence za legalno korištenje glazbe. Posebno smo ih uputili na našu suradnju s korisničkim asocijacijama s kojima su sporazumno usuglašene naknade i način njihova obračuna.

Na susretu su predstavljeni i rezultati studije Ekonomskog instituta u Zagrebu po kojima je naknada koja se u Hrvatskoj plaća za legalno korištenje glazbe među najnižima u Europi. Također, naglašeno je kako su službe ZAMP-a na raspolaganju svim korisnicima za sve eventualne upite i nejasnoće, bilo putem referenata u poslovnicama u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu ili putem weba i e-maila.

Oni koji u svom poslovanju žele koristiti glazbu na legalan način, ovdje mogu saznati više.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.