x

Informirajte se o najnovijim aktivnostima HDS ZAMP-a, te glazbenim događanjima.

HDS ZAMP glazbenim instrumentima nagradio pobjednike akcije „Glazbom reci stop maltretiranju“ Antene Zagreb

HDS ZAMP je i ove godine sponzorirao edukativnu akciju „Glazbom reci stop maltretiranju“ Antene Zagreb te pobjednicima iz Gimnazije Daruvar, poklonio glazbene instrumente za rock postav. Organizirajući ovu akciju, najpopularnija zagrebačka radijska postaja već šestu godinu zaredom širi poruku o važnosti sprječavanja nasilja u školama i izvan njih.

Između rekordnih 27 pristiglih prijava, tri su covera odabrana za finale koje se održalo 25. studenog 2015. U završnici natjecanja nastupili su finalisti iz Srednje škole Čakovec, V. gimnazije te mladi Daruvarci koji su i pobijedili s obradom pjesme „Sing“ Ed Sheerana. 

U stručnom su žiriju, u ime HDS ZAMP-a kao sponzora akcije, o pobjednicima odlučivali Predrag Martinjak P'eggy te Milan Majerović-Stilinović, voditelj Sektora komunikacija. Za vrijeme glasanja žirija publici je posebno iznenađenje pripremio Massimo, otpjevavši P'eggyevu autorsku pjesmu „Iz jednog pogleda“.

Direktor HDS ZAMP-a, Nenad Marčec, prije finala je izjavio kako uključivanje stručne službe HDS-a u ovu akciju vidi kao prirodnu poveznicu: „Drago nam je da smo ponovno dio ove, već tradicionalno uspješne priče. HDS ZAMP je služba koja štiti i ostvaruje prava autora glazbenih djela i svojim radom ukazuje na važnost poštivanja prava drugih – u našem slučaju vlasnika, tvoraca glazbe. Naš slogan 'Glazba daje vrijednost životu – a mi glazbi' sjedinjuje se s porukom akcije #glazbomrecistopmaltretiranju. Nadam se da će ova (glazbena) poruka odjeknuti daleko i glasno".

Sretni Toni i Grgur poručili su svojim školskim kolegama: „Nastavite se i dogodine prijavljivati bez obzira što možda nećete ući u finale. Bitno je da se glas o akciji proširi što dalje! Planiramo napraviti bend tako da ćemo instrumente u našoj školi sigurno često koristiti“.

Uvjerite se sami da su instrumenti otišli u prave ruke i na slijedećem linku poslušajte kako su dečki zvučali uživo: https://t.co/6lZBAUlrYO , a ovdje pogledajte fotogaleriju velikog finala.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.