x

Informirajte se o najnovijim aktivnostima HDS ZAMP-a, te glazbenim događanjima.

Veliko finale akcije „Glazbom reci stop maltretiranju“: HDS ZAMP pobjednicima poklanja glazbene instrumente

HDS ZAMP i ove godine u edukativnoj akciji „Glazbom reci stop maltretiranju“ Antene Zagreb pobjedničkom školskom bendu poklanja glazbene instrumente za rock postav.

„STOP“ vrijeđanju, fizičkom i psihičkom maltretiranju, omalovažavanju i drugim oblicima nasilničkog ponašanja u školama, školskim dvorištima ali i izvan njih - o ovom problemu  trebamo govoriti svakodnevno, a najpopularnija zagrebačka radijska postaja poruku o važnosti sprječavanja nasilja širi već šestu godinu zaredom organizirajući akciju „Glazbom reci stop maltretiranju“. Na sudjelovanje u akciji pozvani su školski bendovi cijele Hrvatske čiji je zadatak bio na Facebook stranicu Antene, staviti video obradu (cover) jedne poznate domaće ili strane pjesme.

Veliko finale održat će se u srijedu 25. studenog 2015., u Vintage Industrial Baru, s početkom u 12 sati. Tamo će 3 benda finalista uživo, pred stručnim žirijem, izvesti obrade pjesama s kojima su se i prijavili na natjecanje. U stručnom će žiriju, u ime HDS ZAMP-a kao sponzora akcije, o pobjedničkom bendu odlučivati Predrag Martinjak P'eggy, autor velikih hitova „Suze nam stale na put“, „Iz jednog pogleda“ ili „Jedan dan ljubavi“, te Milan Majerović-Stilinović, voditelj Sektora komunikacija. Pobjednicima će osobno čestitati i Nenad Marčec, direktor HDS ZAMP-a, koji uključivanje stručne službe HDS-a vidi kao prirodnu poveznicu: „Drago nam je da smo ponovno dio ove, već tradicionalno uspješne priče. HDS ZAMP je služba koja štiti i ostvaruje prava autora glazbenih djela i svojim radom ukazuje na važnost poštivanja prava drugih – u našem slučaju vlasnika, tvoraca glazbe. Naš slogan 'Glazba daje vrijednost životu – a mi glazbi' sjedinjuje se s porukom akcije #glazbomrecistopmaltretiranju. Nadam se da će ova (glazbena) poruka odjeknuti daleko i glasno te vjerujem da će instrumenti koje darujemo i ove godine dospjeti u prave ruke“.

Između pristiglih prijava, tri su odabrane za veliko finale. Čestitamo finalistima i vidimo se u srijedu u Vintage Industrial Baru:

- V. Gimnazija: „Over the Rainbow“, Israel Kamakawiwo'ole

 https://www.facebook.com/nika.vahcic/videos/o.109077262461173/926766110741230/?type=2&theater


- Srednja škola Čakovec: „Valerie“, Amy Winehouse

https://www.youtube.com/watch?v=HAiZtao8ckE


- Srednja škola Daruvar: „Sing“, Ed Sheeran

https://www.youtube.com/watch?v=QYLKFgxsiJg


Prošlogodišnji pobjednici koji već godinu dana „praše“ na svojim instrumentima su učenici Glazbene škole Vatroslava Lisinskog iz Bjelovara: https://www.youtube.com/watch?v=tbe8OCw-pfc 

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.