x

Informirajte se o najnovijim aktivnostima HDS ZAMP-a, te glazbenim događanjima.

Sajam HIGH FIVE - DANI TEENSA: „Razgovor s mladim glazbenicima: živjeti OD glazbe ili ZA glazbu?“

SUDJELUJU:  Fil Tilen, Ivan Zak, Kandžija, Mate Palestrina Mazić i Marko Jankek (Big Strip Gorila)

„High five - Dani teensa“ novi je dvodnevni festival Zagrebačkog Velesajma namijenjen tinejdžerima, koji će im u petak 11. i subotu 12. rujna u Paviljonu 5 obogatiti početak nove školske godine:

HDS ZAMP, kao partner i suorganizator festivalskih događanja, na Velesajmu će imati svoj „glazbeni kutak“. Na njemu će mladima biti dostupni različiti edukativni materijali o autorima glazbe i ostvarivanju njihovih prava a dobit će i brzi uvid u domaću glazbenu scenu. Nudimo sve informacije koje bi mogle zanimati školske bendove, buduće glazbenike, ali i one koji jednostavno žele znati više o radu Hrvatskog društva skladatelja.

Na glavnoj će pozornici sajma biti posebno zanimljivo u petak, 11. rujna, od 16 do 17 sati, kada za teen publiku organiziramo razgovor sa svojim članovima, mladim glazbenicima, na temu: „Živjeti od glazbe ili za glazbu“. 

Fil Tilen, Ivan Zak, Kandžija, Marko Jankek i Mate Palestrina Mazić (posljednja dvojica članovi zagrebačkog rock benda Big Strip Gorila) svi su ujedno i autori i izvođači, jedinstveni svatko na svoj način, u svom glazbenom području, bilo da se radi o zabavnoj glazbi, rock'n'rollu, popu ili hip-hopu. U razgovoru kojeg će moderirati Milan Majerović-Stilinović otkrit će što im u životu znači glazba i kako žive od nje (ili samo s njom)  u Hrvatskoj 2015. Govorit će i koje su najzabavnije i najnapornije stvari u bavljenju glazbom, na kakve kompromise pristaju kod stvaranja pjesama i koji je odnos između novca i umjetnosti u njihovom radu. Publika će, naravno, moći postaviti puuuno pitanja i fotografirati se s glazbenicima nakon razgovora.

Dodatni motiv za dolazak na ovaj sajam je nastup energičnog benda Big Strip Gorila koji su oduševili na prošlogodišnjem festivalu RockOff, kojeg je HDS pokrenuo kako bi promovirao kvalitetnu domaću glazbu mladih glazbenika. Dečki praše odmah nakon razgovora, u petak od 17 do 18 sati u Paviljonu 5 Zagrebačkog Velesajma. Ne propustite njihov zagrebački zoo-rock - dođite na „High five – Dane teensa“ i dajte nam „5“ za glazbu!

 

Big Strip Gorila energični je indie rock bend koji svoju glazbu opisuju kao „zoo rock“. Godine 2013. bend izdaje pjesmu „Negacija savršene priče“ objavljenu na prvoj hrvatskoj indie kompilaciji "Tragovi" u izdanju Croatia Recordsa. Sljedeće godine izlazi singl i spot za pjesmu "Dresden" s kojim se uspješno predstavljaju na RockOff festivalu, a od prvog singla bend je odsvirao mnoštvo koncerata, uključujući banjalučki Jelen Demofest, Terraneo, Ferragosto festival, Mars Moon, Muf, Rock kamp Orsula, West Herzegowina Fest i međunarodni Emergenza festival. U lipnju ove godine izdaju spot za pjesmu „Bermudski trokut“ kao njihov posljednji singl pred izlazak prvog samostalnog diskografskog izdanja u obliku EP-a koji se očekuje u listopadu ove godine.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.