x

Informirajte se o najnovijim aktivnostima HDS ZAMP-a, te glazbenim događanjima.

Newsletter - ožujak 2015.

 

Glas autora uoči Glazbene nagrade Porin

Grad Split domaćin je 22. dodjele Glazbene nagrade Porin koja je ove godine krenula u značajne inovacije. Uoči same dodjele, autore nominirane u najznačajnijim kategorijama predstavljamo u našoj emisiji "Glas autora" u eteru Radija 101. Emisije poslušajte naSoundcloud kanalu HDS ZAMP-a.

Izvješće CISAC-a: stabilne autorske naknade

CISAC, krovna udruga autorskih društava čiji je član i HDS ZAMP, objavila je izvješće o prikupljenim autorskim naknadama diljem svijeta: prikupljene autorske naknade diljem svijeta u 2013. godini bile su stabilne i iznosile su 7,8 milijardi Eura, s porastom od 4,6%. Međutim, da bi tako i ostalo, objavljen je i poziv autorima...

FORTE - nova nagrada Hrvatskog društva skladatelja

Hrvatsko društvo skladatelja od ove godine svojim članovima dodjeljuje novo priznanje, Forte. Priznanje se dodjeljuje redovnim i pridruženim članovima HDS-a, autorima i članovima njihovog producentskog tima, za posebno velik broj prodanih primjeraka autorskih albuma temeljem službenih podataka HDS ZAMP-a. Prvi laureat bio je Miroslav Škoro za album "Putujem sam".

Dobitnici na natječajima HDS-a

Poznati su dobitnici natječaja koje je Hrvatsko društvo skladatelja provelo za 2015. godinu: BTLTradicionalInternacional te fond "Rudolf i Margita Matz". Također, raspisan je i natječaj za dodjelu godišnjih nagrada za 2014. godinu.

Kreativci kreiraju i ekonomsku budućnost

"Europska Unija prepoznala je važnost i potencijal sektora kulturnih i kreativnih industrija te se nadam da će ga prepoznati i Hrvatska", istaknuo je Nenad Marčec, direktor HDS ZAMP-a u gostovanju na HRT-ovoj emisiji Trikultura. Više detalja, kao i samu emisiju, pogledajte ovdje.

Rubrike: Tjedan autora i Autogram

HDS ZAMP i dalje neumorno promiče domaće autore i njihovo stvaralaštvo - uz novu sezonu emisije "Tjedan autora", pokrenuta je i nova rubrika "Autogram"  - domaći autori predstavljaju njima omiljene pjesme, soundtrack svoje svakodnevice, kao i pjesme koje rado slušaju subotom navečer ili nedjeljom ujutro.

INTERVJUI: Kornelije KovačJonathanMikael Eldridge Count

O svom autorstvu, glazbenoj industriji, novim projektima i planovima pričali su namKornelije Kovač, legendarni osnivač Korni grupe i jedan od najznačajnijih autora ex-Yu, riječki bend Jonathan koji je trijumfirao u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice te glazbeni producent i DJ, Mikael Eldridge Count.

Kako radi HDS ZAMP?

Svakodnevno primamo brojne upite o načinima prikupljanja i raspodjele autorskih naknada. S ciljem približavanja rada našeg društva, saznajte koje se jednadžbe i informatički procesi kriju iza raspodjele naknade - članak pročitajte ovdje.

HDS ZAMP od sada i na Instagramu!

Brojne aktivnosti HDS ZAMP-a od sada možete pratiti i na našem Instagramu. I dalje su, naravno, tu i naši FacebookTwitterYouTubeSoundcloud i G+ profili...

 

 

 
 

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.