x

Informirajte se o najnovijim aktivnostima HDS ZAMP-a, te glazbenim događanjima.

Predstavljen Karlovačko RockOff festival novog zvuka!

Nakon uspješne prve sezone RockOff festivala novog zvuka, najmlađa manifestacija Hrvatskog društva skladatelja u svoje drugo izdanje ulazi s novim imenom: Karlovačko RockOff!

Hrvatsko društvo skladatelja pokrenulo je festival kako bi mladim glazbenicima i autorima otvorilo radijski i televizijski eter i koncertne pozornice. Veliki uspjeh i napore organizatora u prvom izdanju festivala prepoznala je kompanija Heineken Hrvatska, odnosno Karlovačko pivo koje će, u partnerstvu s HDS-om, podići festival na još veću razinu i predstaviti novu rock i off glazbu širom Hrvatske.

„S Karlovačkim, kao snažnim partnerom, dodatno ćemo naglasiti težnju da se mladim glazbenicima pruži prilika da pokažu svoj talent, podijele ga s publikom i postanu nove glazbene zvijezde. Uz to, projekt koji je zamišljen kao manifestacija kroz koju će nova generacija glazbenika različitih žanrova ostvariti medijski, diskografski i koncertni proboj, sad će trajati gotovo cijelu godinu“, izjavio je Hrvoje Horvat, umjetnički direktor Karlovačko RockOffa.

Darko Bakić, zamjenik glavnog tajnika HDS-a i voditelj projekta, također je zadovoljan postignutim: „U  godini u kojoj slavi svoju 70. obljetnicu, Društvo i kroz ovaj projekt ostaje mlado. Povezivanje s jakim oglašivačima danas je neizbježan dio promicanja glazbe i glazbenika. HDS se i ovom prilikom potvrđuje kao jedan od najutjecajnijih čimbenika domaće glazbene industrije, čiji  je prioritet interes članova - autora i glazbenika nove generacije. Nastavljamo s ovježavanjem radijskog etera, ali pritom i dalje zadržavamo visoke umjetničke i estetske kriterije koje smo postavili s prošlogodišnjim izdanjem festivala!“.

O kriterijima festivala pobrinut će se respektabilan stručni žiri kojeg je i ove godine odabralo Hrvatsko društvo skladatelja. Uz Hrvoja Horvata, čine ga Ivan Dečak (Vatra), Jadranka Ivaniš Yaya (Jinx), Damir Martinović Mrle (Let3) i producent Srđan Sekulović Skansi. Oni će, uz publiku, birati bendove i izvođače koji se za sudjelovanje na festivalu mogu prijaviti putemKarlovačko RockOff Facebook stranice do 30. ožujka.

„Karlovačko je pivo za optimiste, za ljude koji žele i mogu uzeti najbolje od života u Hrvatskoj. Želimo potaknuti ljude da budu aktivni, optimistični i da preuzmu budućnost u svoje ruke. U ovom slučaju želimo potaknuti nove bendove da se usude izaći na svjetla pozornice i pokazati svoj talent. Karlovačko RockOff za nas je iznimno važan projekt i ponosni smo što smo dio njega“, naglasio je Roberto Giugliano, direktor marketinga kompanije HEINEKEN Hrvatska.

Na Karlovačko RockOff svoje nove skladbe mogu prijaviti izvođači, DJ-evi i bendovi koji nemaju više od 3 diskografski objavljena albuma, a dobrodošli su predstavnici različitih stilova i žanrova: od rocka, popa, heavyja i elektronike do kantautora, indie i etno zvukova. Žiri festivala poziva i one bendove koji lani nisu uspjeli ući među 18 odabranih da svakako pokušaju i ove godine s novim pjesmama!

Više o Karlovačko RockOffu pratite na službenoj Facebook stranici.

Foto: Anastazija Vržina

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.