x

Informirajte se o najnovijim aktivnostima HDS ZAMP-a, te glazbenim događanjima.

Skladatelj Zoran Šćekić pobjednik Natječaja "International" 2015.

Skladatelj Zoran Šćekić pobjednik je HDS-ovog Natječaja "International" 2015. Iznos financijske potpore od 50.000 kn dodijelit će se za objavljivanje, internacionalnu promociju, distribuciju, brendiranje i marketing njegovog autorskog albuma „Music for piano in five limit Just intonation“.

Na Natječaj “ International“ 2015. kojim se podupire aktivnost hrvatskih skladatelja, redovnih članova društva, na međunarodnoj glazbenoj sceni ili tržištu pristigle su 4 prijave. Stručno povjerenstvo koje čine Ante Pecotić (predsjednik), Tamara Obrovac i Frano Đurović u skladu s propozicijama raspisanog Natječaja odabralo je projekt Zorana Šćekića kojem će dodijeliti financijsku potporu za objavljivanje, internacionalnu promociju, distribuciju, brendiranje i marketing autorskog albuma „Music for piano in five limit Just intonation“. Predsjedništvo HDS-a na svojoj je sjednici prihvatilo prijedlog stručnog povjerenstva.

Stručno povjerenstvo je zaključilo da jedino projekt Zorana Šćekića svojim sveobuhvatnim pristupom prezentacije i razrade projekta do određene mjere udovoljava postavljenim kriterijima i zahtjevima iz Natječaja, te da njegov album može doprinijeti predstavljanju i promociji mikrotonalne glazbe hrvatskih autora na europskim i svjetkim festivalima i na taj način ostvari promociju ne samo sebe kao autora nego i prepoznatljivost Hrvatske, njezine kulture, glazbe i identiteta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Foto: Andrej Car

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.