x

Informirajte se o najnovijim aktivnostima HDS ZAMP-a, te glazbenim događanjima.

Akcija "Stop krivotvorinama i piratstvu" educirala i zabavila

Posljednja u nizu akcija "Stop krivotvorinama i piratstvu" (SKIP) održana je u subotu, u shopping centru Westgate. Posjetitelji centra iz prve su ruke imali priliku educirati se o raširenoj ponudi krivotvorenih sadržaja, od mobitela do medicinskih preparata, kao i o štetnosti koju oni mogu imati po zdravlje. Predstavnici Carinske uprave Ministarstva financija i Ministarstva unutarnjih poslova građanima su predstavili asortiman krivotvorene robe te ih upoznali s procedurom ukoliko sumnjaju da su proizvodi koje kupuju krivotvoreni.

Uz edukativni, akcija SKIP imala je i svoj zabavni dio kojeg je, uz duhovite najave i dosjetke, vješto vodio Dražen Turina Šajeta. Ugostivši Ivanu Radovniković i Jelenu Radan, Šajeta je predstavio dvije talentirane autorice koje su se nedavno okušale i u drugoj grani umjetnosti, onoj književnoj. Uz hvaljeni album "Voyage", Jelena Radan prošlog je ljeta objavila i roman "Zeda: Rejna Zum u zemlji djece", fantastičnu pustolovinu o tajnoj knjizi koja radoznalu djevojčicu odvodi u drugi svijet. Ivana Radovniković je upravo ovih dana predstavila dječje izdanje "Bajke u pjesmama". Riječ je o edukativno-zabavnoj slikovnici, bojanci te dječjem albumu s novim pjesmama i instrumentalnim karaokama koji kroz pjesme donosi najpoznatije bajke svih vremena.

Također, SKIP je ugostio i zvijezde nadolazećeg, 62. Zagrebačkog festivala: Carlu Belovari i Jerka Marića, frontmana grupe Adastra. Carla Belovari na festivalu će izvesti pjesmu "Voli kad boli" čija je i koautorica, a najavila je i skori izlazak svog albuma. Jerko je, pak, autor singla "Gorim u sebi" s kojim se Adastra po drugi put predstavlja na Zagrebačkom festivalu, nakon velikog uspjeha na lanjskom izdanju. Uz sve aktualnosti, Šajeta je s njima popričao o njihovim iskustvima s krivotvorinama, piratskim izdanjima i legalnim načinima na koji se danas konzumira glazba.

Pohvalivši akciju, gosti su provjerili svoje znanje u prepoznavanju krivotvorinama i najavili ponovni dolazak na slično događanje.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.