x

Informirajte se o najnovijim aktivnostima HDS ZAMP-a, te glazbenim događanjima.

Ovogodišnji MAKK pod pokroviteljstvom ministarstava gospodarstva i kulture!

Nadolazeće izdanje Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK 2014 održat će se pod pokroviteljstvom dvaju ministarstava, gospodarstva i kulture. Podsjetimo, konferenciju će ugostiti Muzej suvremene umjetnosti Zagreb, od 19. do 21. studenog, pod sloganom „Kulturne i kreativne industrije – pokretači gospodarstva“.

Ministarstvo gospodarstva rado se pridružilo popisu pokrovitelja naglasivši kako su kulturne i kreativne industrije od iznimne važnosti za ekonomski rast i razvoj. Također, očekuje se i gostovanje ministra, gospodina Ivana Vrdoljaka u programu konferencije. Dio misije ministarstva kulture je participativno razvijanje i provedba kulturne politike, poticanje umjetnosti, umjetničkog obrazovanja i javne komunikacije stoga je sasvim prirodno da se i taj resor priključio konferenciji kao njen pokrovitelj. Štoviše, gospodin Berislav Šipuš, zamjenik ministrice kulture RH, otvorit će konferenciju čime se i na simboličan način pokazuje koliko državne institucije shvaćaju i drže do ogromnog potencijala koji se krije u ostvarenjima domaćih autora, glazbenika, filmaša, književnika i umjetnika.

Uz otvaranje i dodjelu nagrada Instituta hrvatske glazbe u srijedu, 19. studenog, glavni program konferencije, 20. studenog, ugostit će najutjecajnije aktere domaćeg i inozemnog kreativnog poslovanja – studije o doprinosu kreativnih industrija predstavit će Blaise Mistrel (SACEM, Francuska) i Gyta Berasneviciute (OHIM), dok će posebnu prezentaciju Google Play Music servisa održati Victoria Campoamor, voditeljica glazbenih partnerstava Google Playja za Europu, Bliski Istok i Afriku. Također, očekuju nas paneli “Gospodarski potencijal hrvatskih kreativnih industrija“, “Živjeti za stvaranje, stvarati za život“ i “Digitalni servisi - poslovni modeli za njihove osnivače i korist za tvorce sadržaja“, a kraj dana rezerviran je za predstavljanja i projekciju filma „Bijelo Dugme: Box set deluxe“.

Drugi dan konferencije, 21. studenog, rezerviran je za 18. savjetovanje o autorskom pravu u organizaciji HDAP-ALAI na kojem će posebnu pozornost privući okrugli stol „Paradigma autorskog prava – treba li promjena?“ sa sudionicima: dr. sc. Igor Gliha (Pravni fakutet Sveučilišta u Zagrebu), Nenad Marčec (Hrvatsko društvo skladatelja ZAMP); Tomo Johannes in der Muehlen (IDM Music); Ivo Špigel (Perpetuum Mobile) i mr. Mladen Vukmir (Vukmir i suradnici).

Novosti o konferenciji, kao i kompletan program te obrazac za prijavu možete naći na www.ihg.hr. Pratite nas na službenoj Facebook stranici konferencije te koristeći #MAKK na Twitteru.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.