Bogati program 31. MBZ-a u 60-oj obljetnici postojanja

Muzički biennale Zagreb, ključni festival suvremene glazbe u Hrvatskoj, ove godine kreće u svom redovnom terminu, međutim 60. rođendan jednog od najvažnijih međunarodnih festivala suvremene glazbe proteći će u nešto drugačijem obliku.
Pandemija koronavirusa i potresi koji su pogodili Hrvatsku izmijenili su desetljetnu tradiciju MBZ-a, no organizatori su ustrajni u tome da publici ponude najaktualniju suvremenu glazbu kao i dosad. Ovogodišnji Muzički biennale Zagreb (MBZ) održat će se u četiri bloka od travnja do rujna ove godine – Furioso!, Shifting, Le sacre de l´été i Celebration!. Njegovo 31. izdanje bit će o 60. godini toga festivala poklon publici unatoč okolnostima i s bogatim programom suvremene glazbe objedinjenim pod nazivom - (Re)konstrukcija – Continuum. Cjelokupni program pogledajte ovdje.

Palicu umjetničke ravnateljice Muzičkog biennala Zagreb od ove godine je preuzela mlada i uspješna hrvatska skladateljica s bečkom adresom – Margareta Ferek-Petrić. Pred njom je bio naporan posao i program MBZ-a kreirala je u do sada ne doživljenim uvjetima. Međutim, njeni znanje i kreativnost bili su ključni da Muzički biennale Zagreb svoje jubilarno izdanje održi upravo onako kako zaslužuje – u proslavi!
Publika svih godišta moći će uživati u MBZ-u na raznim gradskim lokacijama, kao i u online formatu. Dijeljenjem na četiri dijela, odnosno bloka, nadamo se omogućiti nesmetano i sigurno održavanje festivala unatoč mjerama usred pandemije i unatoč posljedicama potresa“, istaknula je umjetnička ravnateljica.