Iz prve ruke: velik interes i korisni savjeti o medijima

Prepuna dvorana Hrvatskog društva skladatelja u Berislavićevoj ugostila je treće izdanje tribine „Iz prve ruke“ koja se ovog puta bavila pitanjem medija, točnije kako doći u medije i ostati tamo.

Tribina je ugostila Danijelu-Anu Morić (Tportal), Zrinku Kunić (Muzika.hr), Nenada Blažica (Otvoreni radio) i Alena Balena (Yammat.fm) koji su, svatko iz vlastite perspektive, mladim autorima i glazbenicima podijelili korisna iskustva i savjete vezane za medijsko predstavljanje njihovog stvaralaštva.

„Ono što vam treba je priča! Nije dovoljno samo napisati „objavljen novi singl“ ili „snimljen novi videospot“, sve to potrebno je upakirati u jednu zanimljivu priču koja će odskakati od ostalih primljenih objava u inboxu“, jednoglasno su zaključile Morić i Kunić, dok su Balen i Blažic približili način funkcioniranja radijskih postaja i prezentiranje nove glazbe, pogotovo kod mladih, nezavisnih glazbenika.

Najbolji način za kontaktiranje medija i novinara je e-mail, sa zanimljivim subjectom i konciznim tijelom poruke, a stalno zatrpavanje nerelevantnim sadržajem i neprestane telefonske provjere mogu imati suprotan efekt, naglasili su predavači dodavši kako će dobar odaziv fanova benda na društvenim mrežama najvjerojatnije imati i dobar odaziv na objave na portalu. „Neka vam ne bude teško sjesti u automobil, čak i o vlastitom trošku, i zaputiti se na mini gostovanja po lokalnim radijskim postajama te na taj način predstavljati svoje nove radove. To je dugoročno dobar put prema uspjehu kojeg su prošli i neka od najvećih imena domaće glazbe!“, zaključeno je.

„Točka na i“ bila su brojna pitanja iz publike, a nakon tribine, mnogi glazbenici iskoristili su svoju priliku i osobno se upoznati s predavačima, razmijeniti kontakte i predstaviti im svoje stvaralaštvo.