HDS ZAMP na Tjednu Porina u Splitu

Aktualni Tjedan Porina u Splitu nudi nekoliko zanimljivih događanja kojima HDS ZAMP podržava autorski rad i ideju njegove zaštite.

Već u srijedu, 15. ožujka, u 20 sati u splitskom GKM-u, na rasporedu je scensko-radiofonski projekt ‘Gdje povlačiš crtu?’ koji se u Splitu realizira uz potporu HDS ZAMP-a. Tom će prilikom Sara Renar s brojnim suradnicima propitkivati granice na individualnom i na društvenom nivou, kako u glazbi, tako i u širem socijalnom kontekstu.

Na dan dodjele Porina, u petak, 17. ožujka, hotel Cornaro bit će domaćin dviju panel diskusija HDS ZAMP-a - u 11 sati održat će se susret s poslovnim korisnicima glazbe iz Splitsko-dalmatinske županije, a u 14 sati održat će se skup pod nazivom "Tradicijska glazba, pravna regulativa i naplata autorskih prava“ namijenjen predstavnicima KUD-ova, klapa, folklornih ansambala, zapisivačima, aranžerima i koreografima tradicijskih djela.

Na skupu će biti riječi o autorskopravnoj regulativi tradicijske glazbe, naplati autorskih naknada za izvođenje tradicijske glazbe te odredbama ugovora između HDS ZAMP-a i Hrvatskog sabora kulture kojim se uređuje poslovni odnos s KUD-ovima, organizatorima priredbi.

Ulaz na panel diskusije u hotelu Cornaro je slobodan – veselimo se vašem sudjelovanju!