Veliko finale akcije „Glazbom reci stop maltretiranju“: HDS ZAMP pobjednicima poklanja glazbene instrumente

HDS ZAMP i ove godine u edukativnoj akciji „Glazbom reci stop maltretiranju“ Antene Zagreb pobjedničkom školskom bendu poklanja glazbene instrumente za rock postav.

„STOP“ vrijeđanju, fizičkom i psihičkom maltretiranju, omalovažavanju i drugim oblicima nasilničkog ponašanja u školama, školskim dvorištima ali i izvan njih - o ovom problemu  trebamo govoriti svakodnevno, a najpopularnija zagrebačka radijska postaja poruku o važnosti sprječavanja nasilja širi već šestu godinu zaredom organizirajući akciju „Glazbom reci stop maltretiranju“. Na sudjelovanje u akciji pozvani su školski bendovi cijele Hrvatske čiji je zadatak bio na Facebook stranicu Antene, staviti video obradu (cover) jedne poznate domaće ili strane pjesme.

Veliko finale održat će se u srijedu 25. studenog 2015., u Vintage Industrial Baru, s početkom u 12 sati. Tamo će 3 benda finalista uživo, pred stručnim žirijem, izvesti obrade pjesama s kojima su se i prijavili na natjecanje. U stručnom će žiriju, u ime HDS ZAMP-a kao sponzora akcije, o pobjedničkom bendu odlučivati Predrag Martinjak P'eggy, autor velikih hitova „Suze nam stale na put“, „Iz jednog pogleda“ ili „Jedan dan ljubavi“, te Milan Majerović-Stilinović, voditelj Sektora komunikacija. Pobjednicima će osobno čestitati i Nenad Marčec, direktor HDS ZAMP-a, koji uključivanje stručne službe HDS-a vidi kao prirodnu poveznicu: „Drago nam je da smo ponovno dio ove, već tradicionalno uspješne priče. HDS ZAMP je služba koja štiti i ostvaruje prava autora glazbenih djela i svojim radom ukazuje na važnost poštivanja prava drugih – u našem slučaju vlasnika, tvoraca glazbe. Naš slogan 'Glazba daje vrijednost životu – a mi glazbi' sjedinjuje se s porukom akcije #glazbomrecistopmaltretiranju. Nadam se da će ova (glazbena) poruka odjeknuti daleko i glasno te vjerujem da će instrumenti koje darujemo i ove godine dospjeti u prave ruke“.

Između pristiglih prijava, tri su odabrane za veliko finale. Čestitamo finalistima i vidimo se u srijedu u Vintage Industrial Baru:

- V. Gimnazija: „Over the Rainbow“, Israel Kamakawiwo'ole

 https://www.facebook.com/nika.vahcic/videos/o.109077262461173/926766110741230/?type=2&theater


- Srednja škola Čakovec: „Valerie“, Amy Winehouse

https://www.youtube.com/watch?v=HAiZtao8ckE


- Srednja škola Daruvar: „Sing“, Ed Sheeran

https://www.youtube.com/watch?v=QYLKFgxsiJg


Prošlogodišnji pobjednici koji već godinu dana „praše“ na svojim instrumentima su učenici Glazbene škole Vatroslava Lisinskog iz Bjelovara: https://www.youtube.com/watch?v=tbe8OCw-pfc