Skladatelj Zoran Šćekić pobjednik Natječaja "International" 2015.

Skladatelj Zoran Šćekić pobjednik je HDS-ovog Natječaja "International" 2015. Iznos financijske potpore od 50.000 kn dodijelit će se za objavljivanje, internacionalnu promociju, distribuciju, brendiranje i marketing njegovog autorskog albuma „Music for piano in five limit Just intonation“.

Na Natječaj “ International“ 2015. kojim se podupire aktivnost hrvatskih skladatelja, redovnih članova društva, na međunarodnoj glazbenoj sceni ili tržištu pristigle su 4 prijave. Stručno povjerenstvo koje čine Ante Pecotić (predsjednik), Tamara Obrovac i Frano Đurović u skladu s propozicijama raspisanog Natječaja odabralo je projekt Zorana Šćekića kojem će dodijeliti financijsku potporu za objavljivanje, internacionalnu promociju, distribuciju, brendiranje i marketing autorskog albuma „Music for piano in five limit Just intonation“. Predsjedništvo HDS-a na svojoj je sjednici prihvatilo prijedlog stručnog povjerenstva.

Stručno povjerenstvo je zaključilo da jedino projekt Zorana Šćekića svojim sveobuhvatnim pristupom prezentacije i razrade projekta do određene mjere udovoljava postavljenim kriterijima i zahtjevima iz Natječaja, te da njegov album može doprinijeti predstavljanju i promociji mikrotonalne glazbe hrvatskih autora na europskim i svjetkim festivalima i na taj način ostvari promociju ne samo sebe kao autora nego i prepoznatljivost Hrvatske, njezine kulture, glazbe i identiteta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Foto: Andrej Car