Akcija "Stop krivotvorinama i piratstvu" educirala i zabavila

Posljednja u nizu akcija "Stop krivotvorinama i piratstvu" (SKIP) održana je u subotu, u shopping centru Westgate. Posjetitelji centra iz prve su ruke imali priliku educirati se o raširenoj ponudi krivotvorenih sadržaja, od mobitela do medicinskih preparata, kao i o štetnosti koju oni mogu imati po zdravlje. Predstavnici Carinske uprave Ministarstva financija i Ministarstva unutarnjih poslova građanima su predstavili asortiman krivotvorene robe te ih upoznali s procedurom ukoliko sumnjaju da su proizvodi koje kupuju krivotvoreni.

Uz edukativni, akcija SKIP imala je i svoj zabavni dio kojeg je, uz duhovite najave i dosjetke, vješto vodio Dražen Turina Šajeta. Ugostivši Ivanu Radovniković i Jelenu Radan, Šajeta je predstavio dvije talentirane autorice koje su se nedavno okušale i u drugoj grani umjetnosti, onoj književnoj. Uz hvaljeni album "Voyage", Jelena Radan prošlog je ljeta objavila i roman "Zeda: Rejna Zum u zemlji djece", fantastičnu pustolovinu o tajnoj knjizi koja radoznalu djevojčicu odvodi u drugi svijet. Ivana Radovniković je upravo ovih dana predstavila dječje izdanje "Bajke u pjesmama". Riječ je o edukativno-zabavnoj slikovnici, bojanci te dječjem albumu s novim pjesmama i instrumentalnim karaokama koji kroz pjesme donosi najpoznatije bajke svih vremena.

Također, SKIP je ugostio i zvijezde nadolazećeg, 62. Zagrebačkog festivala: Carlu Belovari i Jerka Marića, frontmana grupe Adastra. Carla Belovari na festivalu će izvesti pjesmu "Voli kad boli" čija je i koautorica, a najavila je i skori izlazak svog albuma. Jerko je, pak, autor singla "Gorim u sebi" s kojim se Adastra po drugi put predstavlja na Zagrebačkom festivalu, nakon velikog uspjeha na lanjskom izdanju. Uz sve aktualnosti, Šajeta je s njima popričao o njihovim iskustvima s krivotvorinama, piratskim izdanjima i legalnim načinima na koji se danas konzumira glazba.

Pohvalivši akciju, gosti su provjerili svoje znanje u prepoznavanju krivotvorinama i najavili ponovni dolazak na slično događanje.