x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

INTRO radionica na HGF festivalu u Zaboku - subota, 21.5.

INTRO radionica HDS ZAMP-a održat će se u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Zabok, u subotu, 21. svibnja, u 18 sati uoči finala HGF festivala čiji je ZAMP ujedno i partner. Edukativne radionice INTRO upoznaju mlade autore i glazbenike sa sustavom kolektivne zaštite autorskih prava, funkcioniranjem i poslovanjem ZAMP-a te pružaju uvid u uzbudljiv, no ponekad ne tako jednostavan labirint glazbene industrije.

Koja vam prava pripadaju kao autoru, kako se raspoređuju autorski udjeli i zarada na pjesama, koja je razlika između emitiranja na radiju i televiziji i kako ZAMP zna kada se vaše pjesme emitiraju te čemu služe glazbeni nakladnici, samo su neka pitanja na koja će finalisti HGF-a, ali i svi ostali zainteresirani dobiti odgovore.

Vlastita iskustva sa svojim će kolegama podijeliti kantautor JR August koji je nedavno objavio hvaljeni album „Still waters“ te iza sebe ima niz uspješnih koncerata i nagrada poput Porina i RockOffa.

Ulaz na radionicu je besplatan, a svi koji nisu u mogućnosti prisustvovati o svojim se pravima mogu educirati i putem online prezentacije INTRO.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.