x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Stipendija za profesionalce s elektronske glazbene scene za trgovačku misiju u Meksiku

Projekt "European Music Export", u kojem je naša krovna europska udruga GESAC dio savjetodavnog odbora konzorcija, otvara novi poziv europskim sudionicima za trgovačku misiju u Meksiku (23.-29. svibnja 2022.).
Traži se 15 glazbenih profesionalaca koji rade na sceni elektronske glazbe, koji će sudjelovati u ovoj trgovačkoj misiji u glavnom gradu Meksiku koja se sastoji od:
-          organiziranih susreta upoznavanja s tržištem,
-          susreta 1-1,
-          grupnih brainstorming susreta,
-          večeri za umrežavanje
-          posjeta lokalnim tvrtkama glazbene industrije,
-          posjeta velikim lokalnim klubovima i prostorima.
Aktivnosti su organizirane zajedno s meksičkim glazbenim profesionalcima koji rade u istim glazbenim žanrovima, uz mnogo mogućnosti umrežavanja. Cilj je istražiti mogućnosti glazbenog širenja i izvoza europske glazbe u Meksiko.
Odabrani kandidati dobit će 1360 EUR putne stipendije za plaćanje međunarodnog putovanja iz Europe u Meksiko, prijevoza iz zračne luke i jednotjednog smještaja u Meksiku, a sami trebaju planirati pokrivanje ostalih troškova.

EMX je projekt trajanja 22 mjeseca koji financija Europska komisija. Njegov cilj je testiranje novih strategija za razvoj i promicanje izvoza europske glazbe. Ruku pod ruku s mrežama koje predstavljaju europske glazbene profesionalce, umjetnike, glazbenike, autore i skladatelje, opći cilj ovog rada bit će eksperimentiranje s različitim pristupima za jačanje međunarodnog uporišta u glazbenom sektoru EU i stvaranje novih znanja za europski glazbeni izvoz kroz istraživanje i inovativne pilot akcije. Meksička trgovinska misija jedna je od tih pilot akcija.

Opis poziva i prijava ovdje: https://www.europeanmusic.eu/trade-mission/
Rok za prijavu: 20.2.22

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.