x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

HDS ZAMP i CMC predstavljaju novi glazbeni serijal Restart

Stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja u suradnji sa CMC glazbenom televizijom najavljuje novi glazbeni serijal pod nazivom Restart! Riječ je o nizu razgovora s poznatim glazbenim autorima koji će podijeliti svoja iskustva o kreativnosti u doba pandemije te predstaviti nove projekte, pjesme i albume nastale tijekom pandemijskih 2020. i 2021.
Također, saznat ćemo na koje su se načine oni prilagodili novim okolnostima, u kolikoj su mjeri iskoristili potencijalne digitalnog tržišta te koliko su im značili prihodi od autorskih prava u ovom razdoblju bez koncerata i turneja.

Uz već etablirana imena, "Restart" će predstaviti i neka svježa lica domaće glazbene scene, njihove kreativne zamahe i zalete do nove publike. Bit će zastupljeni autorice i autori iz cijele Hrvatske, kao i kreativci iz različitih glazbenih žanrova, od popa i rocka do klapske, etno, zabavne, hip hop i alternativne glazbe.

Nova sezona "Restarta" nastavak je dugogodišnje suradnje HDS ZAMP-a i CMC-ja te produžetak uspješnih projekata poput "Tjedna autora", "Moje pjesme", "Autorice" i "Autograma", emisija koje su promovirale domaće autore i njihovo stvaralaštvo.

"Restart" će se emitirati ponedjeljkom u 12 sati, uz niz repriznih emitiranja tijekom tjedna - prva epizoda na rasporedu je u ponedjeljak, 11. listopada, a ugostit će Damira Urbana. Riječki će kantautor otkriti sve o svom "pandemijskom" albumu "Lipanj, srpanj, kolovoz", koliko su lockdown i produktivnost išli ruku pod ruku te niz zanimljivosti o nastanku novih pjesama.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.