x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Završen obračun mehaničkih i internetskih prava te inozemnih naknada za prvi dio 2021.

Stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja ovih dana započinje s isplatom autorskih honorara s osnove mehaničkih prava, digitalnih glazbenih servisa i prihoda iz inozemstva za prvi dio 2021. godine.

Autorima i nositeljima prava i dalje će biti najzanimljiviji iznosi od digitalnih servisa i platformi – uz honorare sa YouTubea, Spotifyja, Apple Musica i Deezera, HDS ZAMP nastavlja obračunavati i iznose s popularnih platformi Facebooka i TikToka.

Iz Odjela članstva HDS ZAMP-a napominju kako u aktualnoj specifikaciji obračuna mehaničkih prava nema uobičajene stavke Digitalni jukeboxi - naime, u ovom obračunskom razdoblju nije bilo naplate licenci za jukeboxe jer su korisnici bili onemogućeni u takvome korištenju glazbe uslijed propisanih epidemioloških mjera.

Specifikacije su dostupne putem osobnih profila autora na web stranicama ZAMP-a, a za sva ostala pitanja djelatnici HDS ZAMP-a dostupni su na telefonu +385 1 6387 000 i na mail adresi clanstvo@hds.hr. Zbog izvanrednih okolnosti još uvijek je na snazi obustava rada sa strankama u poslovnicama, ali se nadamo da ćemo se uskoro ponovno družiti i u našim prostorima.

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.