x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

U ponedjeljak kreće 8. MAKK!

Osmo izdanje Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK, ove godine pratite od ponedjeljka 23. do petka 27. studenoga, na velikim i malim online i televizijskim ekranima. Svjesni važnosti točnih informacija, zajedničke rasprave i poticanja kreativnosti, kao organizatori konferencije i u ovim smo izvanrednim uvjetima pripremili bogat program s vrlo zanimljivim temama i gostima: poznatim svjetskim i regionalnim zvijezdama i mladim glasovima hrvatske scene.

U ponedjeljak 23.11. će legendarni autor, glazbenik i osnivač ABBA-e Björn Ulvaeus otvoriti konferenciju, uz osvrt na aktualni trenutak kreativne zajednice. I on, kao predsjednik krovne svjetske udruge društava autora i skladatelja CISAC, i gosti panel diskusije „Jesmo li preživjeli 2020. i kako ćemo 2021.?“ iznijet će svoja razmišljanja na tu temu. Ne propustite dinamičnu raspravu u kojoj sudjeluju ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, Martina Filjak, Mirela Priselac Remi, Jasenko Houra i predsjednik HDS-a Mladen Tarbuk, uz live nastup Matije Cveka.

U utorak nas očekuju zvjezdani razgovori s autoricom i pjevačicom Skye Edwards iz britanskog benda Morcheeba te Branom Jakubovićem, glavnim autorom senzacionalno uspješnog Dubioze Kolektiva, uz live nastup Irene Žilić.

Srijeda je rezervirana za digitalne trendove i izazove: uz panel „Streamovit put do uspjeha“ pogledajte nastup sve zapaženijeg trap-hitmakera Z++.

U četvrtak je gost dana neumorni bacač iskri i kreativnog plamena Damir Urban a prigoda je to i pogledati nastup sve uspješnije mlade autorice Nike Turković, još jedne ljubimice publike digitalnih glazbenih servisa.

U petak će pak o glazbi „preko granica država i stoljeća“ razgovarati iskusni a i dalje iznimno uspješni „maheri“ Husein Hasanefendić Hus, Momčilo Bajagić Bajaga i Dino Merlin, uz live nastup pop-synth senzacije Pocket Palma.

Online MAKK u 5 dana donosi najzanimljivije poglede na stanje kulturne i kreativne industrije te izazove koje donosi „novo normalno“. Trebaju li glazbenici tražiti novi posao? Koliko im – i do kada - mogu pomoći državne institucije i njihove udruge? Zaboravlja li publika kakav je osjećaj koncerta uživo i koliko će joj trebati da se vrati, jednom kad to bude moguće?

Doznajte što o tome misli impresivna ekipa gostiju MAKK-a, bez prethodne prijave i potpuno besplatno putem YouTube kanala HDS ZAMP-a svakog dana od ponedjeljka 23. do petka 27. studenoga točno od 11 sati
Streaming konferencije pratite i na Facebook stranicama MAKK-a i Hrvatskog društva skladatelja.
Konferenciju će također biti moguće gledati i putem kanala naših medijskih partnera, a to su Večernji TV te Facebook stranica CMC televizije.

Posebno najavljujemo da je MAKK, po prvi put, ove godine moguće pratiti i na HTV3 u  terminima: ponedjeljak i utorak od 19.000 sati;  srijeda, četvrtak i petak od 18:50.

Svi su online uz 8. MAKK – budite i vi s nama!
Sve aktualnosti i raspored 8. online MAKK-a pronađite na www.makk.hr  

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.