x

Pročitajte najnovije vijesti o djelovanju HDS ZAMP-a, zaštiti autorskih prava te vijesti iz svijeta glazbe.

Korona virus i rad HDS ZAMP-a: informacije članovima

Poštovani članovi,

budući da situacija s korona virusom i u Hrvatskoj već očito ima ozbiljne posljedice za članove HDS ZAMP-a, vlasnike i nositelje autorskih glazbenih prava, želimo Vam uputiti nekoliko važnih informacija.

Sve mjere koje poduzimamo ovih dana kako bismo održali zdravlje svih djelatnika službe za cilj imaju obavljanje našeg primarnog zadatka: ostvarivanje vaših prava i redovitu isplatu tantijema.

Jasno je da smo, kao i ostala svjetska društva, pred izazovima bez presedana: zato smo naše poslovnice od ponedjeljka 16.3. zatvorili za stranke, ali nastavili s obavljanjem redovnih djelatnosti zaposlenika.  

Iako je rad poslovnica u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu otežan, on se odvija uz dodatne napore: dio djelatnika je u samoizolaciji i radi od kuće, kao i djelatnici koji spadaju u rizične skupine.

U poslovnici Zagreb trenutno se radi u dvije smjene, poštujući sve preporuke HZJZ-a, ali imajući u vidu potrebe za funkcioniranjem službe zbog svojih članova, i nesmetanim tijekom isplata svih honorara predviđenih za ovu godinu.

Zato nam je drago što, zahvaljujući svim ovim mjerama, možemo najaviti da će isplate autorskih honorara  za mehanička, online i prava iz inozemstva biti redovne, tijekom travnja, kako je i uobičajeno.

U ovim izvanrednim okolnostima radimo sve kako bi i isplata malih prava, predviđena za lipanj i srpanj, bila u redovnom roku: znajući koliko je to važno većini članova, o tome ćemo vas uskoro detaljnije obavijestiti.

Naša online usluga „Moj profil“ dostupna je kao i uvijek na našoj web stranici: ukoliko nemate podatke za pristup svom profilu, molimo kontaktirajte odjel članstva koji će Vam ga poslati u najkraćem mogućem roku. Moguće je da će sljedećih tjedana komunikacija, pa i slanje obračuna, biti svedeni na taj oblik, pa preporučamo da budete spremni na to.

U svakodnevnoj smo komunikaciji sa svim stranim društvima od kojih očekujemo izmjenu informacija i naknada: pratimo njihove napore u prevladavanju ove situacije i za sad možemo reći da se svjetski sustav naplate autorskih prava drži složno i spremno.

Budući da je do daljnjega sustav kolektivnog ostvarivanja glazbenih prava gotovo jedini siguran izvor prihoda glazbenicima, HDS je i potpisnik apela radijskim i televizijskim postajama da pojačano emitiraju glazbu domaćih autora i izvođača. To će u narednim obračunima, nadamo se, biti vidljivo kroz tantijeme koje ćemo pouzdano obraditi i isplatiti. Tražimo i druge načine kojima bismo mogli pomoći: HDS prati i aktivno sudjeluje u postupku donošenja mjera za ublažavanje posljedica na gospodarstvo Vlade RH, imajući pri tome na umu interese članova. O tome ćemo vas sljedećih dana detaljnije izvijestiti.

Iako su nam vrata fizički zatvorena zbog mjera predostrožnosti, ostajemo vam na raspolaganju za sve informacije, upite i prijedloge telefonom 01/ 6387 000 i mailom: clanstvo@hds.hr

Vjerujemo da ćemo zajedno uspješno prebroditi ova vremena,

pozivamo vas na konstruktivnu akciju, i želimo dobro zdravlje –

vaš HDS ZAMP

Hrvatsko društvo skladatelja Državni zavod za intelektualno vlasništvo Stop krivotvorinama International Confederation of Societies of Authors and Composers

Vaš Internet preglednik je zastario! Preuzmite novi ili instalirajte Google Chrome Frame.