Završen obračun mehaničkih i internetskih prava te inozemnih naknada za prvi dio 2021.

Stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja ovih dana započinje s isplatom autorskih honorara s osnove mehaničkih prava, digitalnih glazbenih servisa i prihoda iz inozemstva za prvi dio 2021. godine.

Autorima i nositeljima prava i dalje će biti najzanimljiviji iznosi od digitalnih servisa i platformi – uz honorare sa YouTubea, Spotifyja, Apple Musica i Deezera, HDS ZAMP nastavlja obračunavati i iznose s popularnih platformi Facebooka i TikToka.

Iz Odjela članstva HDS ZAMP-a napominju kako u aktualnoj specifikaciji obračuna mehaničkih prava nema uobičajene stavke Digitalni jukeboxi - naime, u ovom obračunskom razdoblju nije bilo naplate licenci za jukeboxe jer su korisnici bili onemogućeni u takvome korištenju glazbe uslijed propisanih epidemioloških mjera.

Specifikacije su dostupne putem osobnih profila autora na web stranicama ZAMP-a, a za sva ostala pitanja djelatnici HDS ZAMP-a dostupni su na telefonu +385 1 6387 000 i na mail adresi clanstvo@hds.hr. Zbog izvanrednih okolnosti još uvijek je na snazi obustava rada sa strankama u poslovnicama, ali se nadamo da ćemo se uskoro ponovno družiti i u našim prostorima.