Mia Dimšić i Ivan Pešut - hrvatski predstavnici na međunarodnom autorskom kampu u Budimpešti

screenshot: YouTube

Stručna služba HDS ZAMP partner je međunarodnog autorskog kampa, Artisjus Songwriting Camp, koji će se u organizaciji mađarske sestrinske organizacije, ARTISJUS, održati u Budimpešti, od 18. do 22. svibnja 2021. godine.

Temeljem pristiglih prijava i analizom dosadašnjeg glazbenog rada i postignuća te naputaka organizatora kampa, mađarski ARTISJUS te predstavnici HDS ZAMP-a odlučili su da će iz Hrvatske sudjelovati uspješni autori i glazbenici, Mia Dimšić i Ivan Pešut.

Oni će surađivati, skladati, pisati tekstove, snimati i producirati pjesme u tročlanim timovima kreiranim među ukupno 22 odabranih autora i glazbenika iz Mađarske i drugih europskih zemalja. Riječ je o jedinstvenoj prilici za glazbenu suradnju, kreativnost i učenje od priznatih autora, tekstopisaca i producenata, te nužni ali i zabavni „networking“. Uz svu osiguranu tehničku i logističku podršku, kamp sudionicima omogućava idealne uvjete za inspiraciju, stvaranje te upoznavanje s kolegama i potencijalnim suradnicima s raznih strana Europe i svijeta.

S obzirom na broj i kvalitetu pristiglih prijava, očito je da postoji značajan interes i potreba za ovakvom vrstom glazbenih susreta. Stoga Hrvatsko društvo skladatelja, zajedno s ostalim glazbenim udrugama, radi na tome da uskoro predstavi i prvi autorski kamp – ili neku njegovu varijantu – i u Hrvatskoj.

Mia Dimšić redovni je član Hrvatskog društva skladatelja, od 2015. godine i izlaska prvog samostalnog singla „Budi mi blizu“, profesionalno se bavi glazbom. Kako sama navodi: "Debitantski album „Život nije siv“ objavila sam 2017. godine u izdanju Croatia Recordsa, a taj mi je album, uz album „Božićno jutro“ izdan iste godine, u ožujku 2018. donio 9 nominacija i 6 osvojenih Porina, i to u kategorijama „album godine“ i „pjesma godine“ te je više od 100 tjedana proveo na listi najprodavanijih albuma.
Moj posljednji album „Sretan put“ objavljen je krajem 2019. godine te je nedavno osvojio nagradu Hrvatske diskografske udruge za najprodavaniji album 2020. godine te nominaciju za Porin u kategoriji najboljeg pop albuma. Uz svoj stalni autorski tim koautor sam svih pjesama na tom albumu i moja ljubav prema pisanju se nastavila i u nekim novim smjerovima pa sam u 2020. godini izdala i autobiografiju „Cesta do sna“", stoji u njenoj biografiji.

Ivan Pešut je profesionalni studijski glazbenik, autor, producent te live-performer. Gitara je njegov primarni instrument, a kao glazbeni profesionalac djeluje od svoje petnaeste godine. U 22 godine bavljenja glazbom sudjelovao je na brojnim domaćim i inozemnim snimljenim izdanjima te koncertima u regiji i inozemstvu, paralelno studirajući te stekavši zvanje profesora njemačkog jezika i književnosti te profesora informatike.
Četverostruki je dobitnik strukovne nagrade STATUS. Tri puta za najboljeg svirača električne i akustične gitare (kategorija 1 – zabavna, pop-rock i urbana glazba) za koju je od 2008.g. svake godine među naistaknutijim nominiranim instrumentalistima, te za 2019.g. u posebnoj kategoriji „Najbolji fusion glazbenik“. Kao instrumentalist ili aranžer/producent je sudjelovao na mnogim izdanjima nagrađenim najprestižnijom diskografskom nagradom Porin, dok je za 2020.g. s albumom „Timeline“ osvojio Porin za najbolji instrumentalni album (2 nominacije: za najbolji instrumentalni album te najbolju instrumentalnu izvedbu za skladbu „Phoenix“). 2021.g. nominiran je u 7 kategorija glazbene nagrade Porin.