Pozitivna medijska slika HDS ZAMP-a u 2019.

Drugu godinu zaredom, stručna služba HDS ZAMP bilježi pozitivne medijske odjeke svog poslovanja i brojnih projekata u kojima sudjeluje kao organizator ili partner.

Prema analizi agencije Press Clipping d.o.o., u 2019. je ukupno zabilježeno 679 medijskih objava vezanih za stručnu službu ZAMP od čega je 61% afirmativno, 37% neutralno te svega 2% negativno intoniranih tekstova.

Većina objava odnosi se na internetske portale i tiskane medije, a teme koje najviše dominiraju su one u kojima se ZAMP navodi kao relevantan izvor po pitanju autorskih prava te aktivnosti ZAMP-a kao sponzora/partnera humanitarnih koncerata i priredbi.
Podsjetimo, uz rast prikupljene autorske naknade, prošlu godinu stručne službe Hrvatskog društva skladatelja obilježile su i aktivnosti oko konačnog izglasavanja EU Direktive o autorskom pravu, organizacija uspješne Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK te brojni projekti edukacije i promocije autora, naših članova i njihovog stvaralaštva.

„HDS ZAMP nije samo kolektivna organizacija za autorsko pravo, već i motor pokretač domaće kulturne i kreativne industrije u čijem su središtu kreativci i njihovo stvaralaštvo. Naša zadaća je, između ostalog, promocija njihovog rada te osiguravanje uvjeta za nesmetani nastavak tog rada, pritom poslujući korektno i društveno odgovorno. Ova pozitivna medijska slika odraz je zdravog sustava kolektivnog ostvarivanja glazbenih prava u Hrvatskoj na čemu nam priznanje odaju i brojna svjetska društva i organizacije“, naglasio je glavni direktor HDS ZAMP-a, Nenad Marčec, osvrnuvši se i na važnu ulogu članova Društva: „Zahvalio bih svim autorima, redovnim i pridruženim članovima HDS-a u čije ime obavljamo djelatnost i s kojima smo imali uspješnu suradnju na brojnim projektima i aktivnostima tijekom godine. Pred nama je izazovna godina implementacije EU Direktive u nacionalni zakon o autorskom pravu i vjerujem da ćemo zajedničkim incijativama uspjeti osigurati još bolji tretman autora i njihovog rada u kulturnom i ekonomskom smislu“.