526 djela traži autora!

Kako bi služba HDS ZAMP mogla pravilno obraditi i raspodijeliti autorsku naknadu za izvođena autorska djela, autori su prethodno dužni izvršiti prijavu djela, bilo online ili putem fizičkih obrazaca. Uvođenjem online usluge „Moj profil“ na webu ZAMP-a prijava djela nikad nije bila jednostavnija – tijekom 2018., uslugu je koristilo 2449 autora koji su ukupno prijavili 7007 novih djela. Ili, u prosjeku, oko 19 novih pjesama dnevno.

U evidenciji HDS ZAMP-a nalazi se trenutno 526 djela koja nemaju prijavu autora – riječ je o djelima koja su emitirana na nekoj od radijskih ili televizijskih postaja ili su izvođena na koncertima i priredbama. Kako bi služba ZAMP mogla isplatiti naknade za njihovo izvođenje, potrebna je uredna prijava djela. Na online usluzi „Moj profil“, u rubrici „Djela“ nalazi se popis „Popis nepoznatih djela“ koji sadrži 526 djela s pripadajućim interpretatorom za koja u posljednjoj distribuciji malih prava (18/2) služba ne raspolaže potrebnom dokumentacijom nužnom za isplatu pripadajućih naknada.

Pozivamo autore, ukoliko se prepoznaju kao nositelji prava na nekom od djela s ove liste, da što prije pošalju prijavu djela kako bi im HDS ZAMP mogao isplatiti pripadajuću naknadu!

Online usluga „Moj profil“ nalazi se na linku. Ukoliko ne možete pristupiti osobnom profilu ili ste zaboravili korisničko ime/lozinku, molimo Vas da se obratite Odjelu članstva na mail: clanstvo@hds.hr.