Tamara Obrovac predstavlja Hrvatsku na Songwriter's Expo u Budimpešti

Tamara Obrovac, proslavljena etno jazz kantautorica, sudjelovat će na međunarodnoj konferenciji glazbenih autora Songwriter's Expo 2019 koja se 18. i 19. veljače održava u Budimpešti.

Riječ je događanju koje, u organizaciji ARTISJUS-a (mađarskog ZAMP-a), okuplja glazbene autore iz zemalja središnje Europe i predstavlja njihov rad na radionicama i predavanjima, omogućujući im istovremeno međusobno povezivanje i suradnju. Jedan od partnera konferencije je i stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja koja sa svojim mađarskim kolegama ima dugogodišnju i uspješnu suradnju.

Tamara Obrovac uspješna je autorica i glazbenica s međunarodnim iskustvom, jedna od dobitnica fonda „International“ Hrvatskog društva skladatelja i nominirana za prestižnu nagradu BBC Radio 3 World Music awards. Njeno posljednje diskografsko izdanje je snimka koncerta Tamara Obrovac Transhistria Ensemble „Live @ ZKM“ koje je glazbeni novinar i jazz znalac, Davor Hrvoj, opisao kao „jedinstveno, nekonvencionalno i neponovljivo“. U ekskluzivnom razgovoru na Songwriter's Expo koje je na rasporedu u ponedjeljak, 18. veljače, Tamara će odškrinuti vrata svog kreativnog procesa i predstaviti svoju jedinstvenu kombinaciju jazza i istarskog etno nasljeđa.

HDS ZAMP je za svoje članove osigurao popust od 20% na kotizaciju za sudjelovanje na Songwriter's Expo – svoj interes potrebno je izraziti mailom najkasnije do 10. veljače.

Više o konferenciji i ostalim sudionicima saznajte na linku.