Akcija „Stop krivotvorinama i piratstvu“ u Šibeniku

Petnaesta po redu akcija „Stop krivotvorinama i piratstvu“ održava se 9.6.2017 u Šibeniku na Trgu Republike Hrvatske, a uz edukaciju o negativnm posljedicama krivotvorenja i piratstva građani će moći uživati i u odličnom glazbenom programu za koji će se pobrinuti Mia Dimšić, klapa Maslina i grupa Bang Bang

Akciju i ovaj put zajednički organiziraju nadležna tijela državne uprave i organizacija koje sudjeluju u mehanizmu koordinacije za provedbu prava intelektualnog vlasništva: Državni zavod za intelektualno vlasništvo, Carinska uprava Ministarstva financija, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo pravosuđa; udruge nositelja prava intelektualnog vlasništva: HDS ZAMP, HDU, HUZIP, ZAPRAF, IHG, BSA, BOA, HGU, DHFR, APAW te Nacionalni odbor ICC Hrvatska
Akcijom u Šibeniku između ostalog obilježavamo i Svjetski dan borbe protiv krivotvorina koji se ove godine obilježava 7. lipnja.

Svrha je akcije podizanje razine javne svijesti o negativnim društvenim posljedicama krivotvorenja i piratstva te o sustavu provedbe prava intelektualnog vlasništva te informiranje o učincima krivotvorenja i piratstva na gospodarstvo, kao i na zdravlje te sigurnost građana. Organizatori žele uputiti građane kako se mogu zaštiti te kome se obratiti za pomoć  ali i podići razinu svijesti o važnosti poštivanja intelektualnog vlasništva i autorskih prava kao osnove za poticajno i neovisno umjetničko stvaralaštvo.

Građani će moći sudjelovati i u testovima znanja: zadatak će biti prepoznati razliku između originala i krivotvorine, a uz korisne materijale neće nedostajati niti atraktivnih darova. 

U nastupima izvođača uživajte u 12:00 (Mia Dimšić), 18:00 (klapa Maslina) i u 21.00 sat (Bang Bang). Kroz program će vas voditi Ana Marušić.

Dođite u petak, 9. lipnja, na Trg Republike Hrvatske u Šibeniku!

Dobra zabava je zagarantirana, ali i ono što je važnije – pregršt korisnih informacija.