I Hrvatski sabor bit će pokrovitelj Mjeseca kreativnih i kulturnih industrija

Predstavnike Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija (HKKKKI) te Koordinacije kreativnih i kulturnih industrija pri HUP-u u petak, 8. travnja, primio je Predsjednik Hrvatskoga sabora, akademik Željko Reiner.

Tom prilikom predstavljen mu je projekt Mjesec kreativnih i kulturnih industrija koji će se od 16. svibnja do 21. lipnja održati u Zagrebu na brojnim lokacijama, a akademik Reiner istaknuo je da je, prepoznajući važnost Mjeseca KKI, Saborskom odboru za obrazovanje, znanost i kulturu sugerirao pokroviteljstvo nad njim.

Ivana Nikolić-Popović  (predsjednica HKKKKI), Davor Majetić (glavni direktor HUP-a), Antun Tomislav Šaban (glavni tajnik HDS-a), Aleksandar Battista Ilić (dekan ALU i dopredsjednik HKKKKI), Jasminka Martinović (direktorica granskih udurga HUP) i Milan Majerović-Stilinović (član Programskog odbora Mjeseca KKI, voditelj komunikacija HDS ZAMP-a) predsjedniku Sabora predstavili su novi veliki projekt ujedinjenih kreativaca koji će pod jednim identitetom objediniti mnogobrojna kulturna događanja u Zagrebu – izložbe, predstave, koncerte, ples, projekcije, tribine i brojne druge aktivnosti.

Osnovni je cilj ovog projekta osigurati veću vidljivost i razumijevanje važnosti sektora kreativnih i kulturnih industrija za razvoj gospodarstva i društva u cjelini, ali isto tako da postane tradicionalno događanje koje će pozicionirati Hrvatsku i grad Zagreb na karti Europe u segmentu kreativnog i kulturnog proizvoda.

Uz Predsjednicu RH, 8 ministarstava Vlade RH, Grad Zagreb, Turističku zajednicu Zagreba i predstavništvo Europske Komisije, Hrvatski sabor još je jedna institucija čije je pokroviteljstvo iznimno važno za Mjesec KKI. Razumijevanje i potpora politike za ciljeve ujedinjenih kreativaca vitalni su kako bi, uz kulturni, i ekonomski potencijal ovih industrija u budućnosti bio adekvatno iskorišten.

Više o organizatorima i programu Mjeseca KKI  pogledajte na http://www.mjesec.hkkkki.eu/